Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2018 12:06

"Це великий крок у неправильному напрямі" - Супрун про самогубство

"Це великий крок у неправильному напрямі" - Супрун про самогубство

Щорічно 800 тис. людей у світі покінчують життя самогубством. Це стається кожні 40 с.

"Сьогодні, у Міжнародний день запобігання самогубства, маємо всіма способами привертати до цього увагу. Адже не всі можуть говорити про це відкрито, інколи це навіть тема-табу. Таке ставлення до проблеми стає причиною появи стигми у суспільстві, і люди, які потребують допомоги, бояться по неї звернутися" - пише Уляна Супрун у Facebook.

Хоч спроб накласти на себе руки в рази більше офіційної статистики але, на щастя, половину з них вдається врятувати.

"У сучасному світі самогубство є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Науковці до цього часу не мають точної відповіді на запитання, що саме змушує людей вкорочувати життя та як цьому можна ефективно запобігати" - пише Супрун.

Супрун зазначає, що багато самогубств відбуваються імпульсивно в моменти кризи, коли стає важко впоратись із життєвими негараздами, - фінансовими проблемами, завершенням стосунків чи важкими хворобами. У зоні ризику перебувають також люди, які мають алкогольну чи наркозалежність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала рецепт, як правильно засинати

Крім того, люди, які стали свідками конфліктів чи катастроф, пережили насильство або втрату близької людини, - сильно пов'язані з деструктивною поведінкою. Показники самогубств також є високими серед уразливих груп, які зазнають дискримінації.

"Завершення життя - це великий крок у неправильному напрямі. Якщо ви помітили, що ваші близькі чи знайомі відчувають надмірну тривожність, депресію, зневірені чи відчувають за щось провину, - неодмінно поговоріть із ними! Дізнайтесь якомога більше деталей про їхній стан і запропонуйте допомогу. Найкраще рішення - звернутись до спеціаліста. Він може допомогти зрозуміти суть проблеми і зорієнтувати, як діяти далі", - каже Уляна Супрун.

Раніше Супрун зазначила, що вегетаріанство не є хворобою. Думка про те, що вегетаріанці отримують менше поживних речовин із їжі й не можуть займатися спортом, — лиш черговий міф.

Зараз ви читаєте новину «"Це великий крок у неправильному напрямі" - Супрун про самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути