четвер, 12 липня 2018 13:15

Молода жінка померла через годину після генерального прибирання

Молода жінка померла через годину після генерального прибирання
Використання побутової хімії потребує особливої обережності, адже будь-який із компонентів таких засобів може спричинити інтоксикацію. ФОТО: http://dubai92.com/

30-річна іспанка померла прямо на підлозі своєї кухні після того, як закінчила прибирання. Згодом виявилося, що до смерті молодої жінки призвело отруєння. Пише відоме британське видання Dailymail.

Сильна слабкість змусила 30-річну жительку Мадриду викликати службу екстреної допомоги. Як повідомила жінка операторам, протягом останніх двох годин вона займалася прибиранням, а потім відчула, що погано себе почуває.

Коли парамедики прибули на місце, знайшли її на кухні — серце вже не билося. Спеціалісти протягом 30 хвилин намагалися реанімувати молоду жінку, однак марно.

Причиною смерті виявилося отруєння випарами аміаку. Ця речовина містилася в мийному засобі, яким 30-річна іспанка користувалася під час прибирання. Зазвичай аміак входить до складу речовин для чистки скла, духовок і сантехніки. У високих концентраціях ця сполука здатна спричинити опіки слизових оболонок носу, горла й очей. Довготривалий вплив великих доз аміаку на організм загрожує розривом легень, розвитком серцевої недостатності й пошкодженням головного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які найнебезпечніші речі на кухні

Летальні наслідки після використання побутової хімії — явище нечасте. Такі засоби представляють собою розбавлену форму хімічних речовин, тому за умови дотримання правил безпеки не становлять загрози життю. Однак лікарі зазначають, що під час прибирання з використанням побутової хімії слід обов'язково робити перерви на відпочинок. Також подібні засоби не можна змішувати: варто надати перевагу якомусь одному або вичекати, доки вивітриться попередній.

"Інколи люди чистять унітаз спершу засобом з аміаком, а потім ще й відбілювачем. Цього в жодному випадку робити не можна, адже подібне поєднання може спричинити викид хлорного газу, який є дуже токсичною речовиною", — пояснюють медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили популярний посуд, який може вбити

Окрім того, перед прибиранням важливо переконатися, що приміщення добре вентилюється. За словами лікарів, тільки за таких умов можна уникнути плачевних наслідків тривалого впливу на організм хімічних елементів, які навіть у низьких концентраціях все рівно лишаються подразниками.

Раніше розповіли, яка побутова хімія найбільш небезпечна для малюків. Дослідження, яке дозволило, це з'ясувати, провели американські лікарі-педіатри. Медики проаналізували дзвінки, що надходили від батьків, чиї діти постраждали від контакту з побутовою хімією.

Зараз ви читаєте новину «Молода жінка померла через годину після генерального прибирання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути