Харчування впливає на весь організм – зокрема й на роботу серцево-судинної системи.
Для здоров'я серця потрібно мінімізувати вживання солі і цукру. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.
Однією з причин артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту вважається саме незбалансований раціон.
Щоб зберегти серце здоровим, дали кілька порад у харчуванні.
Більше фруктів, овочів та ягід
Більше фруктів, овочів та ягід, адже вони є важливим джерелом вітамінів і мінералів.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати щонайменше 400 г (або п'ять порцій) овочів, фруктів та ягід на день. Тож варто додавати їх до кожного прийому їжі.
Більше клітковини
Більше клітковини – вона допомагає знизити рівень холестерину у крові. Обирайте цільнозернові продукти та не забувайте про бобові і горіхи.
Менше солі
Надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров'яного тиску. ВООЗ наголошує: доросла людина має з'їдати не більше 5 г солі в день (одна чайна ложка без верху).
І не забувайте про "приховану" сіль в оброблених харчових продуктах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як попрощатися з алкоголем. П'ять порад
Менше цукру
Рекомендована денна доза – до 25‒50 г (чотири-вісім чайних ложок) на добу.
Обмежте споживання продуктів з доданим цукром, а солодощі краще заміняйте фруктами та ягодами.
Що з жирами
Надавайте перевагу рослинним оліям, горіхам, авокадо, рибі. І уникайте трансжирів – зазвичай вони містяться у промисловій випічці і смажених стравах.
Без достатньої фізичної активності страждає весь організм і серце, зокрема. Сидячий спосіб життя може призвести до серйозних захворювань серцево-судинної системи.
Міністерство охорони здоров'я порадило батькам, як дитині уникнути ожиріння.
Коментарі