середа, 18 жовтня 2017 10:20

Лікарі навчилися робити кесарів розтин без швів

Лікарі навчилися робити кесарів розтин без швів
Унікальна операція: кесарів розтин роблять без швів Фото: techtimes.com

В Ізраїлі вперше зробили успішні операції кесаревого розтину без накладання швів. Завдяки новій методиці існує менший ризик ускладнень і жінки швидше одужують. Вони починають ходити вже через 4 години після пологів.

Про це пише Vesty.co.il.

Стара методика включає поперечний розріз шкіри, розріз матки і розсування м'язів черевної стінки по середній лінії. Саме втручання просте, але одужувати після нього доводилося довго. Сучасний метод, розроблений доктором Денисом Фаук, заснований на поздовжньому розрізі уздовж м'язових волокон, а відсувають м'язи зліва до центру, до місця, де немає сполучної тканини, що прискорює загоєння операційної рани.

Замість швів, рану запечатали біоклеєм - без зовнішньої пов'язки, дужок і швів.

Перевага нового методу ще й у тому, що вже не потрібно катетеризація сечового міхура і проникнення в черевну порожнину. А це значно скорочує ризик емболії навколоплідними водами і пошкодження кишечника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хірурги видалили пухлину, майже відрізавши голову 9-річній дівчинці

Новий метод проведення операції кесаревого розтину вже застосували до трьох породіль. Для однієї з них це були другі пологи. Молода мама зазначила, що після першої, традиційної, операції вона більше місяця почувалася не комфортно. А в цей раз змогла ходити вже через три години після народження малюка.

Для порівняння, після звичайного кесаревого розтину жінку виписували через 5 днів, а після нового методу - через 36 годин

Зараз ви читаєте новину «Лікарі навчилися робити кесарів розтин без швів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути