вівторок, 17 жовтня 2017 12:16

Хірурги видалили пухлину, майже відрізавши голову 9-річній дівчинці

Автор: Шауль Голан
  Тара перед початком операції
Тара перед початком операції

Ізраїльські лікарі з лікарень "Шнайдер" і "Бейлінсон" провели унікальну 12-годинну операцію, в ході якої відрізали і пришили назад голову 9-річній дівчинці. Пише "Вести. Израиль"

У 9-річної Тари Аамар виявили небезпечну пухлину, з дуже складним анатомічним розташуванням - на другому шийному хребці. Пухлина займала весь хребець.Там було багато судин, що йдуть до спинного мозку і стовбура головного мозку.

Автор: Шауль Голан
  Під час операції голова дівчинки виявилася майже повністю відділеною від тіла
Під час операції голова дівчинки виявилася майже повністю відділеною від тіла

Для проведення операції була зібрана велика команда лікарів: нейрохірургів, отоларингологів, пластичних і щелепно-лицевих хірургів і анестезіологів.

За словами професора Еяла Іцхаека, завідувача відділенням спінальної хірургії лікарні "Бейлінсон", який очолив операційну бригаду і підготував план хірургічного втручання, основна складність полягала в тому, що в ході операції спочатку довелося видалити з пухлини всі кровоносні судини, оголити спинний мозок і тимчасово від'єднати його від хребта. Таким чином, голова виявилася практично відокремленою від тіла. З'єднання здійснювалося лише за допомогою металевої пластини, прикріпленою болтами до хребта і основи черепа.

Потім хірурги повністю видалили пухлину, що поширилася майже до основи черепа, і поставили на місце видаленої ділянки виготовлений в США методом тривимірного друку протез. Його закрили ділянкою м'язів з артерією і веною для відновлення кровообігу спинного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 5 років дитяче ожиріння буде в половини дітей

На останньому етапі операції дівчинці наділи корсет, який з'єднує череп з тілом.

Батьки юної пацієнтки дуже хвилювалися, бо знали, що операція дуже складна і небезпечна, але все завершилося успішно. Дівчинка йде на поправку, її вже перевели з відділення інтенсивної терапії. На Тару ще чекає тривалий період реабілітації, але головна небезпека залишилася позаду.

Нагадаємо, раніше львівські лікарі провели унікальну операцію 9-річному Назару Гнатику із села Тейсарів Жидачівського району Львівщини. Злоякісна пухлина зруйнувала велику частину стегнової кістки хлопчика. У таких випадках, як правило, роблять ампутацію.

Зараз ви читаєте новину «Хірурги видалили пухлину, майже відрізавши голову 9-річній дівчинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути