Ексклюзиви
субота, 14 жовтня 2017 23:28

За 5 років дитяче ожиріння буде в половини дітей

За 5 років дитяче ожиріння буде в половини дітей
Дитяче ожиріння загрожує половині малюків Фото: examiner.com.au

Всесвітня організація охорони здоров'я наводить дані, що за останні 40 років в світі у 10 разів збільшилась кількість дітей з ожирінням. Чисельність дітей, які страждають ожирінням у віці 5-19 років зросла більш ніж в 10 разів. З 11 мільйонів в 1975 р до 124 мільйонів в 2016 році.

Імперський коледж в Лондоні разом з ВООЗ провели дослідження, де проаналізували показники маси тіла і росту 130 мільйонів дітей у віці 5-19 років. Це найбільше число людей, що коли-небудь брали участь в епідеміологічному дослідженні.

Показники дитячого і підліткового ожиріння у всьому світі збільшилися з менш ніж 1%. Якщо така тенденція збережеться, то до 2022 року число дітей і підлітків з ожирінням перевищить число їхніх однолітків з помірно зниженою масою тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які осінні алергії загрожують дітям

"Такі тривожні тенденції є наслідком маркетингу харчової продукції та політики в цій сфері по всьому світу, коли здорові і поживні продукти є занадто дорогими для бідних сімей і громад. В результаті такої динаміки може вирости покоління дітей і підлітків, які страждають ожирінням і піддаються підвищеному ризику захворювань, таких як діабет", - зазначила професор Маджид Еззат зі Школи громадської охорони здоров'я Імперського коледжу.

Зараз ви читаєте новину «За 5 років дитяче ожиріння буде в половини дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути