Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 05:28

Які осінні алергії загрожують дітям

Які осінні алергії загрожують дітям
Восени найпоширеніші для дітей алергії - на вовняні теплі речі і опале листя. Фото: Експрес - онлайн

Восени діти найчастіше мають алергії на опале листя, пилових кліщів і вовняний одяг. Батькам варто знати, що робити при ознаках алергії.

Сухе листя і пилові кліщі

На листі присутні мікроорганізми - кліщі, цвіль. Якщо дитина страждає від полінозу (алергічне захворювання слизових оболонок носа і ока, викликане пилком рослин, спорами грибів), то алергію у неї будуть викликати і кліщі, які живуть у домашній пилюці. Щоб позбутися пилового кліща, потрібно все перепрати, перепрасувати постіль, викинути пухово-пір'яні вироби, ковдри віддати у хімчистку. Постійно робити в прміщенні вологе прибирання, пише rivne1.tv.

Холод

Навіть ранкова прохолода, вітер або ж перші зниження температури восени можуть спричинити алергічні висипи, нежить, свербіж, сльозотечу. Це прояви псевдоалергічної реакції на холод. На шкірі можуть утворюватися доволі великі почервоніння, з'являтися щільні рожеві висипання. При сильно вираженому дерматиті або кропивниці можуть знадобитися лікарські засоби.

Не варто займатися самолікуванням, слід звернутися до лікаря, бо такий стан може довести до ядухи. Кращим засобом від реакції на холод є поступове, систематичне загартовування, яке краще почати в теплу пору року. Змащуйте кремом відкриті ділянки шкіри перед виходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україну прийде епідемія грипу

Теплі вовняні речі

Є незвична алергія - непереносимість вовни. Чутлива шкіра реагує на вовну - з'являються почервоніння, подразнення, свербіж. Від шерсті може розвинутися екзема або атопічний дерматит. Від таких речей краще відмовитися. Якщо реакція несильна, можна одягнути дитині під вовняну річ бавовняну водолазку. Головне, аби шерсть не мала прямого контакту зі шкірою.

Лікар Володимир Радіонов дав поради батькам, як розпізнати в дітей початок гастриту.

Зараз ви читаєте новину «Які осінні алергії загрожують дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути