середа, 26 квітня 2017 15:56

Лікар розповів про хвороби ніг жінок, які підіймають важке

Лікар розповів про хвороби ніг жінок, які підіймають важке
Підіймати жінці більше за 10 кг небезпечно. Фото: Avivas

Болі в стопі, колінних суглобах та хребті можуть виникнути, якщо жінка підіймає більше за 10 кілограмів. Важкі сумки чи штанга у спортзалі можуть завдати непоправної шкоди ногам, розповів Gazeta.ua лікар ортопед-травматолог Олександр Мурга.

"До мене на прийом прийшла тендітна дівчина, розповіла, що болять ноги і спина. Виявилось, що тренер змушував її присідати зі штангою з вагою, яка більша ніж важить вона сама. Така велика вага не тільки ногам, а і спині. Відбувається сильне навантаження на міжхребцеві диски, усі суглоби - колін, навколостопні. Усе що нижче пояса перевантажується", - розповів ортопед.

Після травми пацієнтці призначили лікувальну фізкультуру та масажні процедури.

"Найкращі для покращення стану спини та суглобів - заняття на дошці Євмінова. Підіймати ноги - для поліпшення стану спини кращого і простішого заняття немає", - порадив Мурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома фітнес-мама близнюків розповіла, як поєднує домашні обов'язки і роботу

За медичними нормами без шкоди для здоров'я жінці можна підіймати не більше 10-15 кг.

"Якщо подивитися на спортсменів пауерліфтерів, у них проблеми зі спиною просто колосальні. Так само потерпають жінки, які працюють на так званих важких роботах. Окрім проблем з суглобами вони ще мають гінекологічні - упущення та випадіння матки", - сказав лікар.

Прислухатися до свого тіла медик рекомендує і чоловікам. Бо для деяких з них надмір ваги може бути так само небезпечним для здоров'я.

"Це залежить від організму. Для когось 20 і більше кілограмів може нашкодити. А дехто 100 кг підіймає, і не має при цьому жодних проблем. Якщо ми починаємо неправильно ходити чи щось робити, тіло підказує нам про це через біль. Якщо виникає дискомфорт, треба звернути увагу на взуття, навантаження, яке отримуєте, на свої ноги", підсумував ортопед.

Жінкам, які роблять пластичні операції, під час яких їм вшивають імплантанти для збільшення об'єму грудей, не можна перевантажувати плечовий пояс. Бо можуть зіпсувати форму. Розповів пластичний хірург Павло Денищук.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів про хвороби ніг жінок, які підіймають важке». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути