четвер, 06 травня 2021 12:12

Лікар розповіла, як позбутися головного болю через негоду

  Подолати головні болі при наближенні негоди може допомогти енергійне жування
Подолати головні болі при наближенні негоди може допомогти енергійне жування

Британська фахівчиня Аманла Еллісон з Даремського університету розповіла, чому деякі люди можуть відчувати зміни погоди, повідомляє Heilpraxisnet.

Під час дослідження 2015 року вчені щодня збирали інформацію про продаж лікарських препаратів від головного болю в Японії. Виявилося, що максимуму продажі досягли внаслідок падіння середнього тиску повітря, а це в багатьох випадках трапляється перед негодою.

Відзначається також, що деякі люди стикаються з болем в лобі, тоді як інші страждають від болю між очима й за очима, у передній або задній частині голови, а також в обличчі. За словами Аманли Еллісон, це залежить від індивідуальної будови голови. Чинником ризику головного болю є й підвищена вологість.

Фахівці вважають, що знеболювальні й протинабрякові засоби можуть бути найефективнішим способом, щоб полегшити спричинені негодою болі в голові. У деяких випадках допомогти позбутися недуги можуть домашні засоби, зокрема й кава з лимоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені встановили головну причину довголіття мозку

Еллісон зазначає, що допомогти знизити тиск у носових пазухах, а також запобігти головому болю під час наближення негоди може допомогти енергійне жування. Наприклад, жувальної гумки.

Ранковий головний біль не обов'язково є симптомом захворювання. Це може бути реакція судин на те, що ви незручно лягли, підвернувши уві сні руку. Рука затекла, а також і шия - ось вам спазм судин, який спричиняє головний біль. Цього можна уникнути, якщо додати в раціон буряк. Він містить природні сполуки, нітрати, і сприяє розширенню судин.

Усі страви, в яких є буряк - борщ, вінегрет, "оселедець під шубою" - дуже корисні для здоров'я саме в міжсезоння, коли різкі перепади температури повітря й судини реагують на це звуженням, спазмами.

Буряк за допомогою цих речовин також "проводить профілактику" інсульту й серцевих захворювань, оскільки містить бетанин і фолієву кислоту. Вони "очищають" судини від холестерину.

З буряка можна готувати свіжі соки й бурякові оладки, які стануть у пригоді, якщо ви хочете позбутися ранкового головного болю.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповіла, як позбутися головного болю через негоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути