середа, 20 вересня 2017 10:24

Лікар розповіла, чим небезпечний грип для гіпертоніків та сердечників

Лікар розповіла, чим небезпечний грип для гіпертоніків та сердечників
Грип та гіпертонія: лікар порадила засіб для швидкої допомоги Фото: Tengrinews.kz

Восени загострюються серцево-судинні захворювання. Вони особливо небезпечні, якщо людина заражається вірусом. Тому треба знати, що швидко робити. Про це розповіла дільничний лікар Рита Гофман.

"Хронічні захворювання мають прив'язку до сезонів. Якщо пацієнт з гіпертонією захворіє ГРЗ чи грипом, то, крім температури, йому обов'язково потрібно поміряти і тиск. При зневодненні, проносі і блювоті у сердечників, схильних до розвитку миготливої аритмії, може розвинутися напад", - повідомила вона.

Вона наголосила, що часто гіпертонічна криза, серцеві напади та напади стенокардії трапляються при неправильному переживанні стресу.

"У такій ситуації дуже важливо мати якийсь заспокійливий засіб для швидкої допомоги - препарати з валеріани, ментолу, хмелю. Іноді цього буває достатньо, щоб криз не розвинувся або не тривав. Моя порада: в жодному разі не застосовувати такі препарати регулярно для лікування, оскільки вони не дають стану стабільності. Якщо ми збиваємо тиск або усуваємо аритмію, це не свідчить про хорошу якість лікування. Хороше лікування - це недопущення загострення", - підкреслила лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводитись гіпертонікам при змінах погоди

Вона порекомендувала завжди мати препарати швидкої допомоги при собі, але використовувати їх грамотно, не приймати у великих дозах. Величезна кількість інсультів трапляється на тлі різкого падіння тиску, а не тоді при гіпертонічній кризі.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповіла, чим небезпечний грип для гіпертоніків та сердечників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути