пʼятниця, 25 березня 2016 16:57

Як поводитись гіпертонікам при змінах погоди

Як поводитись гіпертонікам при змінах погоди
Фото: my7lifes.com

Гіпертоніки особливо чутливі до перепадів температури. Від цього у них може різко погіршитися самопочуття. Настання весни - час порушеною узгодженості біоритмів різних органів і систем. У гіпертоніків зміна погоди викликає задишку, нудоту, підвищення тиск.

"Метеочутлива людина сильніше за інших реагує на зміни погодних умов та магнітні бурі, - розповідає кардіолог відділення кардіології Київської міської клінічної лікарні № 8 Олександр Яремчук. - Якщо в правильно підібраній дозі регулярно приймати препарати для зниження тиску, дотримуватися дієти, регулювати фізичне навантаження, не зловживати алкоголем, уникати перевтоми - зміна погоди на самопочуття мало вплине".

За його словами людям, які все ж погано переносять погодні зміни, лікар може додатково порекомендувати ліки. Їх варто приймати в несприятливі дні. Краплі допомагають відрегулювати роботу вегетативної нервової системи, відповідальної за дихання, тиск, травлення, і організм краще справляється з погіршенням самопочуття.

"Людям із гіпертонією потрібно добре висипатися і не нервувати. При сильному стресі та безсонні ніякі ліки не втримають тиск".

Зараз ви читаєте новину «Як поводитись гіпертонікам при змінах погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути