неділя, 05 лютого 2017 10:20

Крупнолистовий чай виявився не кращим, ніж у пакетиках

Крупнолистовий чай виявився не кращим, ніж у пакетиках
Фото: wall.alphacoders.com

Чай приносить людині не тільки задоволення, а й користь. Для цього потрібно знати як правильно його вибрати. Виявляється, крупнолистовий чай та в пакетиках шкодить організму. Про це Gazeta.ua розповів Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.

"Найкраще вибирати дрібнолистовий чай, але не дрібноподрібнений. У молодих листків корисних речовин більше, ніж в зрілих. Тому крупнолистовий чай не є, як багато хто думає, найкращим. Він не дорогий, бо його збирати швидко та вигідно, адже виходить багато. Але в ньому мало користі", - каже дієтолог.

Чай в пакетиках є швидше зручним напоєм, але не корисним. Якщо випити його раз чи два на роботі, то нічого не станеться. Але краще не пити його вдома щодня.

"У коробку виробники засипають чай хороший. Той за який їм не соромно. У пакетики йдуть погані частини чайного листка. Випити такий чай десь на роботі 1-2 рази ще можна, а вдома краще зробити заварку", - говорить пан Борис..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який напій бадьорить краще, ніж кава

Немає точних норм коли потрібно пити чай. Його приймають коли потрібен тонус.

Його можна пити з 2-х років, але з тільки молоком, щоб не пошкоджувалися зуби і припинявся ріст. Кофеїн їм не шкодить. Від нього покращується кровообіг і діти краще вчаться в школі.

"Не можна пити чай чи каву і водночас палити сигарети. Паління робить кров густішою, а кофеїн змушує серце її гонити по організмі. Так вони просто випробовують свого ангела охоронця. Тут мова йде про молодих здорових людей. Я не говорю про людей у віці, які вже встигли назбирати проблеми з серцем чи легенями", - говорить лікар.

Зараз ви читаєте новину «Крупнолистовий чай виявився не кращим, ніж у пакетиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути