Зміцнити імунітет можна правильно підібраними продуктами на сніданок. Вони повинні бути корисними, в міру калорійними і багатими вітамінами і мікроелементами.
1. Яйця
Це відмінне джерело вітаміну D, особливо в похмурі і дощові дні, пише sunny7.ua.
2. Лосось
Це джерело цинку - мінералу, який допомагає імунній системі зміцнюватися.
3. Зелений чай
Сніданок з гарячим зеленим чаєм запобігає закладеність носа і допомагає усунення мокротиння в разі появи перших симптомів застуди. Зелений чай забезпечує значну кількість антиоксидантів, які борються з вірусами.
4. Буряковий сік
Антиоксиданти, магній і фолієва кислота з буряка допомагають нормальній роботі м'язової і нервової системи.
5. Червоний перець
Він є джерелом вітаміну С. Близько 100 грамів червоного перцю дають 190 мг вітаміну С, що в два рази більше, ніж в апельсинах. гарний сніданок - це омлет з червоним перцем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали корисні властивості буряку
6. Сир
Сир надає величезну допомогу при захворюваннях легенів, при бронхіті, фарингіті, трахеїті. Лікарі рекомендують додавати його в свій раціон тим людям, які схильні до частих простудних захворювань.
7. Банани
Вживання бананів здатне нормалізувати кількість холестерину, вони підвищують захисні функції організму.
8. Йогурт
Йогурт багатий пробіотичними бактеріями і білком, які дозволяють підвищити захисні функції організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вживання комах в їжу знизить парниковий ефект - вчені
9. Цитрусові
Апельсини, грейпфрути, мандарини - це прекрасний профілактичний засіб проти грипу і застуди.
10. Оливкова олія
Пийте дві чайні ложки оливкової олії вранці натщесерце, перед сніданком. Це натуральний і нешкідливий імуностимулятор, багатий поліфенолами, які захищають клітини від проникнення вірусів.
Відмова від сніданку виявиться своєрідним стресом для організму, який в такому стані не зможе повноцінно чинити опір вірусам.
Дієтолог Беата Пілка розповіла, що морква, стручкові, спаржа і полуниці - найбільш потрібні організму продукти весною.
Коментарі