Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 11:19

Клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу тимчасово припинили - ВООЗ

Клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу тимчасово припинили - ВООЗ
Гідроксихлорохін зазвичай прописують для лікування малярії. Фото: https://unsplash.com

Всесвітня організація охорони здоров'я тимчасово припинила клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус під час брифінгу в Женеві.

Рішення ухвалили з міркувань безпеки після недавньої публікації дослідження в медичному журналі The Lancet, З'ясувалося, що препарат може підвищити ризик смерті серед пацієнтів з Covid-19, - повідомляє CNN.

Учені проаналізували дані десятків тисяч пацієнтів з майже 700 лікарень по всьому світу і дійшли висновку, що гідроксихлорохін викликає потенційно серйозні побічні ефекти, зокрема серцеву аритмію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ попереджає про другу хвилю коронавірусу

Глава ВООЗ заявив, що обидва препарати в цілому безпечні для пацієнтів з аутоімунними захворюваннями або малярією.

Минулого місяця Адміністрація з контролю продуктів та ліків США (FDA) застерегла експертів з охорони здоров'я від застосування гідроксихлорохіну для лікування коронавірусної хвороби Covid-19, поза межами лікарняних умов та досліджень через імовірність смертельних наслідків.

Гідроксихлорохін зазвичай прописують для лікування малярії, а також хворих на ревматоїдний атрит та вовчак. Президент Дональд Трамп заявив, що прийняв протималярійний препарат після консультації з лікарем Білого дому. Це призвело до різкого збільшення випадків приписування цього препарату у США.

ВООЗ попереджає про другу хвилю коронавірусу. Про це повідомляє директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Раян.

Зараз ви читаєте новину «Клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу тимчасово припинили - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути