середа, 08 травня 2019 10:32

Як правильно ходити в туалет

Те, як, та як часто людина ходить в туалет є вагомим чинником наявності або відсутності шлунково-кишкових захворювань, зокрема, раку.

Лікар-гастроентеролог Катерина Пазенко зазначає, що норма випорожнень на день – не менше 3 разів.

Це досліджували і вчені зі Стенфордського університету, передає Здоров'я 24.

Вони довели, що положення "навприсядки" є найбільш функціональним, сприяє кращому випорожненню кишечника, профілактиці розвитку закрепів, геморою, раку прямої кишки. А звичайні туалети є не такими безпечними, як підлогові туалети.

Автор: 24tv.ua
  Вчені пропонують на період дефекації ставити стільчик під ноги. Цей простий спосіб є хорошою профілактикою захворювань товстої та прямої кишки.
Вчені пропонують на період дефекації ставити стільчик під ноги. Цей простий спосіб є хорошою профілактикою захворювань товстої та прямої кишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно носити білизну - поради гінеколога

На сучасних унітазах людина сидить під кутом 90 градусів. У цьому положенні м'язи тазу зчавлюють пряму кишку і не дають спорожнити кишечник. У положенні "навприсядки", під кутом 35 градусів, м'язи тазу розслаблені, руху калових мас нічого не заважає.

Крім того, вчені пропонують на період дефекації ставити стільчик під ноги. Цей простий спосіб є хорошою профілактикою захворювань товстої та прямої кишки.

Безпечна порція картоплі фрі — це 6 соломинок на тиждень. Причому шкоди здоров'ю вона не завдасть лише за умови, що людина веде здоровий спосіб життя: правильно харчується, має достатньо фізичного навантаження й повноцінний сон.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно ходити в туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути