Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 13:43

Як чоловікові довше бути сексуально активним

Як чоловікові довше бути сексуально активним
Олександр Стаковський розвіяв міф про рак простати. Фото: tsn.ua

Рак простати зараз помолодшав і буває після 40 років, а не тільки від 55 років. Він розвивається непомітно, бо не болить. Проте це не вирок і після лікування чоловік залишається чоловіком. Більшу активність у сексі покаже, той чоловік що й до операції часто ним займався. Це як кажуть, що ви не заграєте на скрипці після наркозу.

Як зберегти сексуальну функцію розповідає Gazeta.ua Олександр Стаховський, столичний онколог-уролог.

"Це не складно, якщо хвороба на першій чи другій стадії. Там можна застосовувати хірургічні методи зі збереження нервово-судинного пучка. Нерви та судини, що керують чоловічими статевими органами залишаються активними. Хоча кожен випадок індивідуальний, тому жоден хірург не може гарантувати 100 % відновлення сексуальної функції. Це не залежить від методу проведення операції наприклад, відкрита операція чи через проколи. Ключовим питанням буде досвід лікаря", - пояснює фахівець.

Перші сигнали, на які чоловіки мають звернути увагу - часті позиви до сечовипускання й пробудження вночі, слабкість струменя сечі. Вони не нагадують ознаки раку, тому люди й не перевіряються.

При розвитку пухлини простати знижується ерекція та статевий потяг. Чоловіки списують збої в організмі на вік, нерви. А ще вірять в міфи, які люди самі придумали. Цим себе калічать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ранній симптом, який робить чоловіка імпотентом

Міфом є те, що шанс вилікувати рак простати дуже низький. Раннє виявлення збільшує можливість на повне одужання.

"У наших чоловіків відсутня культура діагностичного огляду в уролога. Існує поняття, що чоловік це сила. Має заробляти гроші, а не бігати по лікарях. Йдуть до них уже з нестерпним болем і коли не можуть ходить. 25 % чоловіків дізнаються про рак простати на 4 стадії. Кожен четвертий чоловік приходить до уролога вже з метастазами в кістки. Звідси й такий низький відсоток вилікованих пацієнтів, на відміну від європейських раїн. Це не означає, що вони набагато краще лікують Там просо чоловіки звикли себе доглядати. 9 з 10 чоловіків виживають і повертаються до нормального життя, якщо дізналися про рак на 1 чи другій стадії", - наголошує лікар.

Цукровий діабет погіршує сексуальний потяг. Усе через порушення кровотоку в дрібних кровоносних судинах. Хоча діабетикам не варто відмовлятися від заняття сексом. Він покращує сон, кровообіг і роботу серця.

Варто нормалізувати рівень цукру і в людей не буде проблем у ліжку. Потрібно вимірювати рівень цукру до й після статевого акту. Тоді діабетик витрачає багато енергії.

Зараз ви читаєте новину «Як чоловікові довше бути сексуально активним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути