Їжею можна вбити. Наприклад, неправильне харчування має ефект "спускового гачка" для раку кишечника.
Про ці та інші небезпеки від продуктів розповіла імунолог Галина Грановська.
"Чим менше ви возитеся з їжею в ході її приготування, тим більше в ній залишається корисних елементів. Вся "висока кухня" є просто варіант мастурбації. Або ви думали, що обжерливість просто так віднесено в більшості релігій до числа слабкостей і гріхів?. Це слабкість, що межує з патологією", - уточнює імунолог.
1. Смажити продукти можна, але не дуже бажано. І то з невеликою кількістю олії. Непогано смажити м'ясо – воно моментально "обволікається" білковою плівкою, зберігаючи в собі все цінне і не віддаючи це цінне бульйону.
Однак той же м'ясо можна правильно зварити або запекти – і це буде більш здоровою їжею, ніж м'ясо смажене.
2. Не можна їсти копчену, в'ялену, солону їжу, упакованому в кишки і поліетилен. З ковбас можна їсти домашню. Решту ковбас, сосисок, шинок наповнюють чим попало і потім створюють ефект копчення "рідким димом".
Щоб мати правильне варене м'ясо, досить просто опустити шматок . Воно покриється тієї самої білкової плівкою, як при смаженні.
3. Каші – це добре. Макарони з твердих сортів пшениці – це добре. Картопля – це наїстися.
4. Соління і маринади – це недобре. Виняток, мабуть – бочкова кисла капуста і бочкові ж огірки та помідори.
Власне, особливої шкоди від них немає, але їсти всю зиму овочі, зварені в оцті, не корисно.
5. Сіль і цукор – підсилювачі смаку. Крім цього, цукор – пряме харчування для мозку, а сіль затримує воду в судинах і підвищує тиск.
Якщо хочете скинути вагу – почніть з відмови від цих "покращувачів" їжі. Соліть їжу в своїй тарілці, а не в каструлі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали небезпечні продукти до сніданку, які пошкоджують мозок
6." Снеки – це зло, особливо сухарики, картопляні чіпси і арахіс з усякою присипкою. Снеки взагалі не повинні існувати як варіант їжі, тому що часті швидкі перекуси – прямий шлях до функціональних і органічних проблем зі шлунково-кишковим трактом", - говорить спеціаліст.
7. Якщо хочете пити – пийте воду. Просто воду. Не втамовуйте спрагу нічим, крім чистої води. Все інше п'ється в певний час і певної ситуації.
Скумбрія це бюджетна рибу, яка універсальна в приготуванні. Її можна пекти, коптити, маринувати, фарширувати чи загортати рулетом. Тут головне - підібрати вдалі рецепти.
Їх можна знайти у цій підбірці.
Коментарі