Сніданок з жирних та солодких продуктів викликає зміни в мозку. Вони призводять до дефіциту пам'яті, подібних до тих, що спостерігаються у людей з ожирінням.
Про це заявили австралійські вчені університету Маккуорі в Сіднеї. Вони провели дослідження зі 102 людьми.
Про це пише Daily Mail.
В експерименті добровольців розділили на дві групи. Одна група снідала жирними продуктами – шоколадним молочним коктейлем та підсмаженим сандвічем.
Виявилося, що вживання жирних продуктів на сніданок погано впливає на метаболізм глюкози та порушує апетит людини. Через що вона переїдає, і, як наслідок – у неї виникає зайва вага.
Метаболізм – це швидкість, з якою тіло людини перетворює їжу в енергію і витрачає цю енергію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили години, коли людина найбільше спалює калорій
Нездоровий сніданок спричинив сплеск рівня цукру в крові людини, що вплинуло на їхню пам'ять та пізнавальну функцію.
"Коливання рівня глюкози в крові можуть погіршити метаболізм глюкози та сигналізацію інсуліну в мозку", - сказав Домінік Тран, докторський науковий співробітник у Сіднейському університеті.
Ці люди здали аналізи і виявилося, що кількість циркулюючого жиру в кровоносних судинах на 44% вище, ніж у інших учасників.
Захиститися від застуди можна не тільки закалюванням та носінням маски. Потрібно не тільки вести активний спосіб життя, а й правильно харчуватися. Від цього організм буде отримувати достатню кількість вітамінів і мінералів.
Дієтолог Світлана Фус пише, що для захисту від застуди потрібні природні джерела вітамінів С, А, Е, Д3 і бета-каротину. Ці речовини містяться цитрусові, ківі, листові овочі, червоний перець, брокколі, квашена капуста, заморожені ягоди, шипшина.
Коментарі