Скумбрія це бюджетна рибу, яка універсальна в приготуванні. Її можна пекти, коптити, маринувати, фарширувати чи загортати рулетом. Тут головне - підібрати вдалі рецепти.
Їх можна знайти у цій підбірці.
Скумбрія сухого посолу
Інгредієнти:
0,7 кг скумбрії
1 ст. л. солі
1 ч. л. прянощів
3 лаврових листки (подрібнені)
Приготування:
Рибу почистити, випатрати, відрізати голову і хвіст.
Натерти зовні і всередині сумішшю солі і прянощів. Щільно загорнути у харчову плівку, витиснувши все повітря.
Покласти у холодильник на 3–4 доби.
Скумбрія гарячого копчення
Інгредієнти
скумбрія
1 пучок кропу
3 ст. л. майонезу
1 зубець часнику
сіль, перець
Приготування:
Рибу випатрати, вийняти зябра, вимити, посолити.
У живіт покласти кріп і шматочки часнику. Зверху змастити майонезом, поперчити.
Поставити у розігріту до 200 градусів духовку, запікати 35 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та смачно: 3 ресторанні шедеври з картоплі за півгодини
Гірчична скумбрія
Інгредієнти:
2 скумбрії
4 ст. л. гірчиці
1 лимон
6 зубців часнику
сіль, перець
Приготування
Рибу почистити і вимити.
Зробити маринад: змішати гірчицю зі спеціями і з пропущеним через прес часником. Помастити тушки маринадом.
Можна покласти шматочки лимона в черевце. Загорнути у фольгу і залишити маринуватися.
Запікати у розігрітій до 180 ºС духовці 40 хв. Подавати з овочами і лимоном.
Фарширована скумбрія
Інгредієнти:
1 скумбрія
1 цибулина
по 1 ст. л. родзинок і волоських горіхів
по 2 гілочки петрушки і кропу
1 ч. л. панірувальних сухарів
3 ст. л. олії
по дрібці солі і перцю
Приготування
Скумбрію промити, відрізати нутрощі і зябра. Видалити хребет, вирізати трохи м'якоті зсередини риби. Рибну м'якоть подрібнити ножем.
Родзинки промити. Цибулю, кріп і петрушку дрібно посікти.
Обсмажити цибулю до м'якості, додати горіхи і родзинки, посолити і поперчити, тушкувати 3 хв.
Додати м'якоть, зелень і панірувальні сухарі, перемішати. Нафарширувати рибу, скріпити краї черевця зубочистками або зашити.
Помастити рибину олією, посолити і поперчити, загорнути у пергамент.
Запікати у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 15–20 хв.
Скумбрія, запечена рулетом
Інгредієнти
3 скумбрії
3 ст. л. соєвого соусу
1 ч. л. приправи для риби
1 пучок зелені
1 морквина
0,5 лимона
Приготування
У скумбрії видалити голові та підрізати уздовж хребта по всій довжині, залишаючи черевце цілим.
Видалити кістки і нутрощі, збризнути соком лимона. Втерти соєвий соус масажними рухами. Посипати приправою, розкласти подрібнену зелень, порізну дрібними кубиками моркву.
Рибу скласти одну на одну, згорнути рулетом шкіркою назовні. Загорнути у фольгу і запікати за 220 градусах 40 хв.
Коментарі