Страви з картоплі є найчастіше на столі. Щоб збагати раціон новими смаками, варто спробувати ці рецепти.
Технологія їх приготування проста і не вимагає дорогих продуктів.
Картопля з брокколі та сиром
Інгредієнти:
Картопля – 4 шт.
Оливкова олія – 1 ч. л.
Вершкове масло – 3,5 ст. л.
Знежирений йогурт – 1/2 склянки
Сіль – 1/2 ч. л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
Зелена цибуля – 3/4 ч.л.
Часниковий порошок – 3/4 ч. л.
Цибулевий порошок – 1/2 ч. л.
Паприка – 1/2 ч.л.
Брокколі – 1/2 чашки
Тертий твердий сир – 2 чашки
Приготування:
Викласти картоплю в форму пекти годину при 200 градусах. Після охолодження, нарізати на половинки.
Розібрати броколі на суцвіття і відварити на пару. Видалити м'якоть картоплі і перекласти її в миску.
Помастити картоплю оливковою олією і викласти на деко, застелене папером для запікання. Додати вершкове масло і збити блендером.
Потім додати йогурт, сіль, перець, цибулю, часниковий і цибулевий порошки, паприку, броколі і сир. Перемішати і нафарширувати масою картопляні скибочки.
Запікати 20-25 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 поживних сніданків, які готують за 15 хвилин
Картопля по-італійськи
Інгредієнти:
Картопля – 450 г
Оливкова олія – 1 ст. л.
Подрібнений часник – 2 зубчики
Італійські приправи – 1 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Паприка – 2 дрібки
Подрібнений твердий сир – 1/3 чашки
Подрібнене листя петрушки – 1 ч. л.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Приготування:
Розігріти духовку до 200 ° C. Очистити картоплю і нарізати на половинки.
Нагріти сковороду і додати в неї оливкову олію. Насипати картоплю і обсмажити до хрусткої скоринки. Перекласти в каструлю.
Обсмажити часник, італійські приправи, сіль і паприку протягом 3 хвилин. Додати картоплю і перемішати.
Вимкнути вогонь. Додати сир і петрушку. Покласти поверх картоплі порізане вершкове масло і поставити сковороду в духовку на 15 хвилин.
Картопля з грибами і шпинатом
Інгредієнти:
Картопля – 2 шт.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Гриби – 300 г
Подрібнена цибуля-шалот – 1 шт.
Біле вино – 1/4 склянки
Шпинат – 100 г
Вершки – 3 ст.л.
Тертий твердий сир – 1/2 ст. л.
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Тертий сир чеддер – 100 г
Подрібнена цибуля-порей – 1-2 ст. л.
Червоний перець – 1/4 ч. л.
Приготування:
Розігріти духовку до 200 ° C. Проколоти картоплю в 3-4 місцях. Збризнути олією і викласти на деко. Запікати 40 хвилин.
Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. Коли почне кипіти, обсмажити гриби 7 хв. Зменшити вогонь до середнього, додати цибулю-шалот і масло, що залишилося. Готувати 1 хвилину.
Налити вино і готувати ще 1-2 хвилини. Викласти картоплю на деко, застелене папером для запікання. Зробити надріз, посипати тертим сиром і пекти 5 хвилин.
У каструлю з грибами додати шпинат. Через 3 хвилини налити вершки. Посолити та поперчити.
Прикрасити картоплю соусом зі шпинату і грибів. Посипати зеленою цибулею і червоним перцем.
Коментарі