середа, 30 листопада 2016 18:15

Гормональні контрацептиви небезпечно різко кидати

Гормональні контрацептиви небезпечно різко кидати
Фото: molbuk.ua

Гормональні протизаплідні таблетки не тільки захищають від вагітності, а й шкодять організму. Якщо жінка купує їх без призначення лікаря або просто перериває їх пити можуть бути різкі зміни настрою, знервованість, депресія, сонливість, ріст волосся на обличчі або набір ваги. Про це розповіла Gazeta.ua Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Головне в гормональних контрацептивах, не забувати їх пити щодня. Пігулки потрібно приймати в один час. Переривати не можна. Навіть якщо з'явилася нудота, головний біль або зміна настрою. Відмінити їх може лише лікар. І то після початку менструації. Бо є ризик кровотечі. Навіть якщо жінка забула випити в потрібні години, треба зробити це пізніше. Головне, щоб гормон потрапив в організм", - каже лікар.

Контрацептиви перешкоджають виробленню яйцеклітини, щоб не було овуляції. Згущують сперму, яка потрапляє в організм жінки. Сперматозоїди стають повільніші. Їм важко потрапити в яйцеклітину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно визнали небезпечними девять типів лікарських препаратів

"Для жінок, які забувають пити таблетки щодня, підійдуть гормональні пластирі. Їх приклеюють на живіт або руку біля плеча. Діють, подібно до пластирів проти куріння", - радить гінеколог.

Не можна без призначення купувати гормональні. Вони загострюють хронічні недуги — варикоз, хвороби печінки чи нирок. Протизаплідні засоби гінеколог вибирає кожній жінці індивідуально, спираючись на таблицю. Враховує вагу та вік. Таблетки для 18-річних не підійдуть 40-річним.

Зараз ви читаєте новину «Гормональні контрацептиви небезпечно різко кидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути