пʼятниця, 02 грудня 2016 17:01

Фізкультура для вагітних зменшує біль під час пологів

Фізкультура для вагітних зменшує біль під час пологів
Фото: 9months.ru

Фізичні вправи під час вагітності укріплюють тазові м'язи та приводять тіло у тонус. Навантаження не лише полегшать процес пологів, а і допоможуть швидше відновитися після народження дитини.

"Завдяки вправам під час вагітності ви буде краще себе почувати, краще спати, тіло буде міцнішим", - каже фізіотерапевт Мішель Розінберг.

Найбільш популярні вправи для вагітних виконують на великих м'ячах-фітболах. Вони настільки високими, що зменшують напруження м'язів та навантаження на ноги під час виконання. Жінка може знаходитися у зручній для неї позі сидіння та одночасно, рухаючись, укріплювати корсет навколо спини та грудної клітини. Тренування зменшують розриви та травми під час пологів. Вправи на великих м'ячах у першу чергу рекомендують тим жінкам, які до вагітності не приділяли часу на те, щоб качати прес чи робити фізичні вправи та розминку.

Розмір м'ячів підбирають в залежності від росту жінки: нижче за 152 см – 45 см, 152 – 165 см – 55 см, 165-185 см – 65 см. Практично - на нього треба сісти і при цьому стопа має повністю стояти на землі, а ноги згинатися в колінах під прямим кутом.

"Коли сідаєте на м'яча, зведіть лопатки, вирівняйте спину, та будьте у позиції, коли вам легко дихати", - каже Розінберг.

Виконувати вправи вагітним дозволяється після консультації з лікарем. Під час занять приміщення має бути провітрене. Також вагітній не можна приступати до фізкультури, коли вона хворіє, або у погоду, яка для неї надто спекотна. Перед заняттями варто зробити невелику розминку впродовж 5-ти хвилин - покрутити руками та ногами, позгинатися в різні сторони, порухати пальцями рук та ніг, покрутити головою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар

Після першого триместру вагітності не можна виконувати вправи, лежачи на спині. Не можна також робити глибокі згинання та вправи, які вимагають сильного напруження м'язів. Під час болю у районі грудної клітини, та іншого фізичного дискомфорту рекомендують припиняти тренування.

"Під час вправ ви маєте почувати легкість та мати змогу говорити без напруження у будь-яку хвилину", - розповідають спеціалісти з фізкультури для вагітних.

Поїсти рекомендують за годину до занять. А під час виконання - обов'язково пити воду. Заняття може тривати не більше 40 хвилин. Існують також вправи з м'ячем для вагітних , які можна виконувати в парі - з чоловіком. Комплекси "на двох" застосовують під час підготовки до партнерських пологів, коли батько присутній під час народження дитини.

Зараз ви читаєте новину «Фізкультура для вагітних зменшує біль під час пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути