вівторок, 06 жовтня 2020 02:28

Їсти яйця частіше, ніж двічі на тиждень – шкідливо. Дієтологиня пояснила чому

У раціон треба залучати яйця, вони корисні, особливо на сніданок. Але постійне їх споживання може призвести до того, що з організму зникне фермент на цей продукт. Тоді в людини виникатиме погане самопочуття після вживання яєць. Харчування має бути різноманітним та збалансованим.

Про це Gazeta.ua попереджає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.

Автор: надане Людмилою Гончаровою.
  "Яйця варто споживати раз на чотири дні", - Людмила Гончарова
"Яйця варто споживати раз на чотири дні", - Людмила Гончарова

"Яйця варто споживати раз на чотири дні. Бо через двадцять років, може так статися, що фермент на цей продукт зникне й у 50 років ви зіштовхнетеся із тим, що після традиційної яєчні на сніданок стає погано. Адже ви "з'їли" фермент, який у вашому організмі й так знаходився у невеликій кількості, а ви про це не знали. Щоб до такого не дійшло слід пройти генетичний, або імунологічний аналіз на продукти. Він покаже, які компоненти засвоюються, які ні, а на які залишилося мало ферменту. Коштує такий 350 євро", - пояснює Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі

Не менш вагома причина, через яку дієтологи радять не зловживати яйцями — великий вміст холестерину.

"Холестерин не є поганим, він нормалізує гормональні обмінні процеси й бере участь у біохімічних реакціях. Але питання в тому чи підходить холестерин з яєць для конкретної людини, чи ні", - додає генетична дієтологиня.

Попри це лікарі зазначають, холестерин яєць "стабілізований" лецитином, тому правильно приготоване яйце: м'яко варене, паровий омлет або яєчня - принесе лише користь. Щоправда, наголошують, якщо продукт добре засвоюється організмом.

В Україні майже три чверті громадян мають занадто високий рівень холестерину. Знизити його допоможуть не тільки ліки, а й зміна способу життя, зокрема, дієта.

Зараз ви читаєте новину «Їсти яйця частіше, ніж двічі на тиждень – шкідливо. Дієтологиня пояснила чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути