Спеціаліст з корекції харчової поведінки Варвара Зародіна розкрила спосіб перестати багато їсти.
За її словами, за місяць режиму самоізоляції багато людей набрали зайву вагу. Головна причина, чому багато поправляються, поки сидять вдома - холодильник в зоні доступу.
Щоб схуднути, фахівець радить виробити усвідомлене ставлення до того, що ми їмо. В цьому випадку допоможе щоденник харчування.
"Коли ви записуєте те, що ви з'їли, оцінка дається більш критично", - сказала вона. Крім того, допоможе планування графіка їжі: що можна їсти на сніданок, обід і вечерю.
Експерт також радить прибрати із зони видимості солодке, і намагатися відволікатися від їжі. Наприклад, можна чимось зайняти руки.
"Можна збирати пазл, малювати, в'язати гачком", - сказала Зародіна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білок на вечерю шкідливий для здоров'я серця - вчені
Однак найшкідливішим продуктом залишається цукор. Замість цього фахівець радить вживати "корисне" солодке, наприклад, фрукти або сухофрукти.
Найбільш вагомі причини відмовитсия від цукру:
Цукор негативно впливає на відчуття голоду, втоми і настрій, вганяючи нас в нескінченний цикл. Після вживання цукру, його рівень в крові збільшується, змушуючи нас почуватись щасливими і сповненими енергії. Але без посилення його справжньою їжею, рівень цукру в крові знижується так само швидко, як і підвищується, залишаючи нас втомленими, голодними і з поганим настроєм. Тож через це нам хочеться ще більше цукру;
Цукор є причиною надмірних жирових відкладень. Він змушує тіло виробляти більше інсуліну, ну а останній, зі свого боку, говорить організму, що пора запасати жир на чорний день;
Цукор сприяє запальним процесам. Це не тільки боляче, але й може стати початком появи проблем з серцем, діабету і навіть раку.
Коментарі