вівторок, 04 травня 2021 18:05

Експерт розповіла про ефективний спосіб відмовитися від переїдання

  Краще прибрати із зони видимості солодке і намагатися відволікатися від їжі
Краще прибрати із зони видимості солодке і намагатися відволікатися від їжі

Спеціаліст з корекції харчової поведінки Варвара Зародіна розкрила спосіб перестати багато їсти.

За її словами, за місяць режиму самоізоляції багато людей набрали зайву вагу. Головна причина, чому багато поправляються, поки сидять вдома - холодильник в зоні доступу.

Щоб схуднути, фахівець радить виробити усвідомлене ставлення до того, що ми їмо. В цьому випадку допоможе щоденник харчування.

"Коли ви записуєте те, що ви з'їли, оцінка дається більш критично", - сказала вона. Крім того, допоможе планування графіка їжі: що можна їсти на сніданок, обід і вечерю.

Експерт також радить прибрати із зони видимості солодке, і намагатися відволікатися від їжі. Наприклад, можна чимось зайняти руки.

"Можна збирати пазл, малювати, в'язати гачком", - сказала Зародіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білок на вечерю шкідливий для здоров'я серця - вчені

Однак найшкідливішим продуктом залишається цукор. Замість цього фахівець радить вживати "корисне" солодке, наприклад, фрукти або сухофрукти.

Найбільш вагомі причини відмовитсия від цукру:

Цукор негативно впливає на відчуття голоду, втоми і настрій, вганяючи нас в нескінченний цикл. Після вживання цукру, його рівень в крові збільшується, змушуючи нас почуватись щасливими і сповненими енергії. Але без посилення його справжньою їжею, рівень цукру в крові знижується так само швидко, як і підвищується, залишаючи нас втомленими, голодними і з поганим настроєм. Тож через це нам хочеться ще більше цукру;

Цукор є причиною надмірних жирових відкладень. Він змушує тіло виробляти більше інсуліну, ну а останній, зі свого боку, говорить організму, що пора запасати жир на чорний день;

Цукор сприяє запальним процесам. Це не тільки боляче, але й може стати початком появи проблем з серцем, діабету і навіть раку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла про ефективний спосіб відмовитися від переїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути