субота, 23 жовтня 2021 14:38

Дослідили вплив Covid-вакцини Pfizer на дітей

Дослідили вплив Covid-вакцини Pfizer на дітей
Препарат демонструє 90,7% ефективності проти коронавірусу. Фото: pixabay.com

Переваги щеплення Covid-вакциною компаній Pfizer і BioNTech для дітей у віці від п'яти до 11 років перевищує ризики рідкісних випадків запалення серця.

До такого висновку дійшли науковці Управління з контролю за продуктами та лікарськими засобами США, повідомляє Reuters.

"Вакцини Pfizer/BioNTech та Moderna пов'язані з рідкісними випадками запалення серця, що називається міокардитом, особливо серед молодих чоловіків. Виробники вакцини заявили, що їхній препарат демонструє 90,7% ефективності проти коронавірусу в клінічному дослідженні серед дітей від п'яти до 11 років", - йдеться у повідомленні.

Представники FDA заявили, що кількість випадків міокардиту, яку фіксують у молодшій віковій групі приблизно така ж, як у дітей від 12 до 15 років. Число Covid-госпіталізацій, яким запобігли за допомогою щеплення, перевищує число госпіталізацій, пов'язаних із міокардитом, у більшості проаналізованих сценаріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pfizer знижує ризик госпіталізації дітей і підлітків на 93% - дослідження

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech направили в управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США запит на застосування своєї Covid-вакцини для дітей від 5 років. Водночас людям з ослабленим імунітетом рекомендують бустерні дози Covid-вакцинами Pfizer і Moderna. Третю дозу препаратів можна вводити через 28 днів після другої. Хоча немає прямих доказів, що здатність виробляти антитіла в цих пацієнтів захищає від Covid-19. Очікують, що бустерна доза підвищить захист принаймні в деяких пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Дослідили вплив Covid-вакцини Pfizer на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути