вівторок, 13 жовтня 2020 09:30

Дієтологи рекомендують: які продукти варто додати до свого осіннього раціону
5

Дні стають коротшими, і осінь дає про себе знати не лише числом у календарі, але й відсутністю сонця. Зараз чудовий час, щоб внести зміни до свого раціону, збагативши його вітамінами, корисними жирами і сезонними продуктами.

Тому сьогодні ми розповімо, які продукти варто додати до своєї дієти і що з цього приводу говорять дієтологи.

Що їсти?

1. Цитрусові

 

Про користь цитрусових нам говорять з самого дитинства, і не дарма - адже це джерело вітамінів А, групи В, С і Е, калію, фосфору, кальцію, магнію, заліза і цинку. Без апельсинів і мандаринів восени не обійтися.

2. Квашена капуста

 

Квашену капусту не просто так називають "нашим суперфудом", адже за корисністю вона не поступається авокадо і спаржі, а коштує в рази дешевше. Найкориснішою є квашена капуста без термічної обробки — як салат із рослинною олією. В цьому разі ми отримуємо максимум вітамінів В, К і С, що містяться в капусті, а ще корисні молочнокислі бактерії. У капусті дуже багато клітковини, корисної для кишечника.

3. Суміш рослинно-вершкова

 

Без жирів у раціоні не обійтись – особливо восени вони мають виступати його невід'ємною частиною. Суміші рослинно-вершкові – це абсолютно окрема категорія масложирових продуктів: вони містять мінімум холестерину, також у їх складі є корисні ненасичені жири.

Висновок Асоціації Дієтологів стверджує: "Суміші рослинно-вершкові можна вважати прикладом сучасного харчового продукту зі сприятливим жирнокислотним складом завдяки мінімальному вмісту насичених жирних кислот, а також низькому вмісту трансжирів".

Суміші можна додавати в каші та гарніри, робити смачні й ситні закуски або ж використовувати в приготуванні випічки.

4. Шпинат, рукола і салат

 

Як же восени без свіжої зелені? Вона особливо сповнена вітамінами і клітковиною. Найчастіше салатне листя їдять, власне, в салатах — доповнити їх можна майже будь-чим, від риби до овочів, а можливість міняти заправки допомагає урізноманітнити раціон. Чудова звичка — замінювати свіжим листовим салатом вуглеводні гарніри.

5. Проростки насіння

 

Соя, пшениця, жито і квасоля – знайомі нам продукти, та варто лише проростити їх, і вони перетворюються на корисний суперфуд, багатий вітамінами, зокрема, залізом. На жаль, такі проростки коштують у супермаркетах досить дорого, але завжди можна трошки "порукодільничати" і проростити їх самостійно.

Готові паростки додають в салати зі свіжих овочів, смузі або вівсянку.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи рекомендують: які продукти варто додати до свого осіннього раціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути