понеділок, 03 травня 2021 20:30

Дієтологи назвали найбільш нездоровий спосіб приготування яєць

  Яйця краще варити, а не смажити
Яйця краще варити, а не смажити

Американські дієтологи перерахували найшкідливіші способи приготування яєць.

Про це пише видання Eat This, Not That!

Щоб отримати максимальну користь з яєць, важливо правильно їх приготувати. Так, на думку сертифікованих дієтологів, варто відмовитися від обсмажування яєць, особливо з використанням великої кількості масла або жиру. Вся справа в тому, що олія містить багато калорій і насичених жирів.

"Якщо ви смажите яйця на вершковому маслі, ви можете знизити кількість їх корисних властивостей. Яйця від природи містять багато білка і мало насичених жирів, але як тільки ви додаєте масло, кількість останніх зростає", - розповідає Кетрін Басбаум, лікар-дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити травневі свята без наслідків для шлунка: поради дієтолога

Ще один дієтолог Тара Тома закликає відмовитися не тільки від вершкового масла, але і від кокосового, а також від популярної добавки - бекону. Вона зазначає, що використання вершків, сиру і червоного м'яса збільшує кількість насичених жирів у сніданку.

Щоб перезавантажити організм, після свят радять вживати продукти, які допоможуть відновити організм після алкоголю та жирної їжі.

Грейпфрут знижує апетит та сприяє розщепленню жирів. Якщо щоденно вживати половину грейпфрута, то можна прискорити процес схуднення.

Банани - це чудовий продукт для відновлення водного балансу організму. У бананах міститься калій, який відновлює натрієвий баланс, що призводить до зниження набряклості. Крохмаль в складі бананів відновить мікрофлору кишківника.

Зерниста гірчиця. Щоденне вживання французької гірчиці по 1 ч. л. 1 раз на день прискорює метаболізм на 20%. Цей продукт також можна додавати в соус або робити з ним маринад.

Ківі містить в собі клітковину та Омега-3 кислоти, які гарно впливають на травлення та серцево-судинну систему.

Куркума містить речовину куркумін, яка має протизапальну дію.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи назвали найбільш нездоровий спосіб приготування яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути