Вчені з Університету Джорджії з'ясували, що дієтичні продукти стимулють набір ваги.
Вони провели дослідження на щурах, яких розділили на три групи. Перша харчувалася продуктами з високим вмістом жирів і цукру, а друга - продуктами з низьким вмістом жирів і високим вмістом цукру, тобто, дієтичними. Третя група була контрольною. За щурами спостерігали протягом місяця.
Дослідники стежили за кількістю споживаних гризунами калорій, їх масою і складом тіла. Також фахівці вивчали зразки калу щурів.
Читайте також: Коли необхідна "вітамінна" підтримка?
Дослідження показало, що у гризунів з першої і другої груп за час дослідження збільшилися маса тіла і кількість жиру в печінці. Це підвищує ризик неалкогольної жирової хвороби печінки.
Найістотніше кількість жиру в печінці збільшилася у гризунів, які дотримувалися дієти з високим вмістом цукру і низьким вмістом жирів. Також ця дієта виявилася пов'язана з хронічним запаленням в шлунково-кишковому тракті і головному мозку.
Коментарі