вівторок, 31 березня 2020 18:30

Діабетики терміново звернулися до президента України

Діабетики терміново звернулися до президента України
Життя українських діабетиків опинилося під загрозою. Фото: pixabay.com

В Україні пацієнти, хворі на діабет, можуть залишитися без життєво необхідного інсуліну, що особливо небезпечно під час епідемії коронавірусу.

Про це повідомляється в офіційному зверненні громадських організацій, які опікуються проблемами хворих на діабет, до президента України Володимира Зеленського.

"Ми, пацієнти з цукровим діабетом, яких 210 тисяч в Україні, звертаємося до вас з проханням забезпечити нас життєво необхідними ліками – інсулінами", – говориться в ньому.

Діабетики є групою ризику під час пандемії коронавірусу Covid-19. Рівень смертності серед цієї категорії людей може становити 7,3%, середній рівень – 1,4%.

На 2020 рік Національна служба здоров'я виділила 1,2 млрд грн на відшкодування вартості інсулінів для хворих на цукровий діабет. Проте через медичну субвенцію в першому кварталі до бюджетів усіх регіонів надійшло лише 200 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин по-туркменськи: слово коронавірус заборонене, за носіння маски затримують

З березня пацієнтські спільноти отримують численні звернення від діабетиків, оскільки аптеки відмовляються надавати їм життєво необхідні ліки або ж дають малі дози, які є абсолютно неефективними.

Людям пропонують купувати ліки за власні кошти, яких у більшості з них немає.

Життя тисяч українських пацієнтів з діабетом - під загрозою.

Пацієнтська спільнота закликала президента негайно втрутитися в ситуацію. А саме – збільшити фінансування на реімбурсацію інсулінів якомога швидше, а також зберегти систему реімбурсації інсулінів, яка діє з 2016 року й дозволила зламати стару непрозору систему придбання ліків.

У світі найбільшу кількість хворих на коронавірус зареєстрували в США, на другому місці Італія, далі Іспанія. Китай – на четвертому місці за кількістю хворих.

Зараз ви читаєте новину «Діабетики терміново звернулися до президента України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути