вівторок, 31 березня 2020 17:42

Карантин по-туркменськи: слово коронавірус заборонене, за носіння маски затримують

Карантин по-туркменськи: слово коронавірус заборонене, за носіння маски затримують
За винятком кількох країн, світ виявився неготовим до епідемії мутованого коронавірусу. Вкрай вразливими на цьому фоні виглядають диктаторські режими як в Туркменістані чи КНДР. Фото: Reuters

Туркменська влада забороняє вживати слово "коронавірус" та затримує людей у масках. В країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Туркменістан - одна з найзакритіших країн світу. У Світовому індексі свободи преси за 2019 рік країна посіла останнє місце, повідомили "Репортери без кордонів". У той час, як весь світ пліч-о-пліч намагається протистояти коронавірусній епідемії, туркменістанська влада вирішила боротися із проблемою у нетиповий, порівняно з іншими, спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли про "біологічне диво", яке може зупинити епідемію вже у квітні

Наприклад, державним ЗМІ заборонили вживати слово "коронавірус". Його також вирізали з інформаційних брошур з охорони здоров'я, які активісти розповсюджували в школах, лікарнях та на робочих місцях.

Людей в захисних масках чи які говорять про коронавірус заарештовує поліція. Примітно, що за офіційними даними жодного випадку захворювання коронавірусною інфекцією в Туркменістані, як і в КНДР, не зафіксовано.

Виходить так, що громадяни країну отримуватимуть дозовану та односторонню інформації про поширення та загрози епідемії коронавірусу.

via GIPHY

На думку редакції "Репортери без кордонів", спробами ігнорувати та заперечувати існування загрозливої пандемії, уряд Туркменістану наражає на серйозну небезпеку своїх громадян.

Ще одна країна з оригінальними способами протистояння вірусу - Білорусь. Там 31 березня зафіксували першу смерть внаслідок пневмонії. Однак президент Олександр Лукашенко стверджує, що "не бачить вірусів" довкола, а вберегтись від нього допоможуть трактор, горілка та сауна.

Зараз ви читаєте новину «Карантин по-туркменськи: слово коронавірус заборонене, за носіння маски затримують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути