середа, 10 січня 2018 05:28

Що дає організму щоденне вживання вина

Що дає організму щоденне вживання вина
Сухе червоне вино позитивно впливає на тих, хто має діабет другого типу. Фото: ELLE.ua

Сухе червоне вино при щоденному вживанні допомагає боротися з діабетом другого типу. Воно провокує виділення хорошого холестерину. Крім того, сухі вина покращують якість сну.

Такі висновки зробили ізраїльські вчені після ґрунтовного дослідження, пише "Жіночий світ".

В експерименті взяли участь 224 особи з відповідним захворюванням. Протягом 2 років вони дотримувалися середземноморської дієти. Третина учасників пила на вечерю біле сухе вино, ще третина - червоне сухе, решта втамовували спрагу мінеральною водою. Ті, що вживали алкоголь, не перевищували норму 200-300 мл напою в день для людини середньої статури.

Результати довели, що найбільш корисним для здоров'я є червоне сухе вино. При діабеті напій допомагає зменшити метаболічний сидром, а саме знизити масу вісцерального жиру, підвищити чутливість до інсуліну, нормалізувати ліпідний та вуглеводний обмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарколог дав поради як "вижити" після застілля

Крім того, помірна кількість червоного вина, випита через годину після останнього на день калорійного прийому їжі, зменшує рівень цукру в крові. Порівняно з випитою водою, у випадку з вином цей показник становить на 30% менше.

Науковці визначили безпечні дози алкоголю. Для жінок така доза становить не більше 150 мл вина, 350 мл пива або 1 "шот". Для чоловіків - вдвічі більша порція. Такі обсяги спиртного, на думку дослідників, суттєво не позначаються на здоров'ї.

Зараз ви читаєте новину «Що дає організму щоденне вживання вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути