Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2018 01:35

Чому корисно спати голим

  Піжама не дає шкірі дихати, здавлює тіло та сковує рухи. Фото: news.online.ua
Піжама не дає шкірі дихати, здавлює тіло та сковує рухи. Фото: news.online.ua

Існує щонайменше шість доказів користі сну голим: від підвищення дітородної функції чоловіків до зниження ризику розвитку діабету і серцевих захворювань, пише nv.ua.

1. Підвищується чоловіча здатність до запліднення. Американські дослідники дійшли висновку, що сон без одягу позитивно впливає на дітородну функцію чоловіків. У чоловіків, які сплять голяка, фрагментація ДНК сперми відбувається на 25% рідше, ніж у чоловіків, які сплять одягненими і протягом дня носять щільно облягаючі боксери.

2. Стосунки стають щасливішими. Здається очевидним, що, якщо закохані люди сплять оголеними, то стосунки будуть щасливими. Але справа не тільки в сексі. Дослідження компанії Cotton USA показало, що 57% пар, що сплять голяка, були задоволені своїми стосунками, в порівнянні з 48% пар, які спали одягненими. Коли люди сплять без одягу, тіло вивільняє гормон хорошого настрою окситоцин.

 

3. Сон без одягу допомагає зняти стрес. Спеціалісти в області сну стверджують, що сон голяка зменшує рівень гормону кортизолу, регулює рівень мелатоніну і підвищує гормон росту. Все це сприяє зниженню стресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переваги регулярного сексу

4. Також це допомагає регулювати температуру тіла. Деякі види безсоння пов'язані з неправильним регулюванням температури тіла. Інститут дослідження сну в Лос-Анджелесі повідомляє, що коли тіло людини не перегрівається, забезпечується глибокий здоровий сон. Щоб тіло не перегрівалося, потрібно спати оголеним.

 

5. Поліпшується стан шкіри. Оскільки сон без одягу допомагає регулювати температуру тіла, зменшується потовиділення, а значить на постільній білизні знижується кількість потенційно небезпечних бактерій, які можуть викликати акне та інші шкірні захворювання. Коли ми засинаємо оголеними, наша шкіра "дихає" і в ній поліпшується кровообіг.

6. Знижується ризик розвитку діабету і серцевих захворювань. Коли ви спите голим, ви занурюєтеся в більш глибокий сон. За словами дослідників, люди, які сплять менше шести годин на добу, втричі сильніше схильні до розвитку діабету і серцевих захворювань.

Тренер американських професійних атлетів Чарльз Поликвин стверджує, що сон в оголеному вигляді допомагає спалювати калорії. Сон без одягу знижує рівень гормону стресу кортизолу, який при своєму надлишку призводить до знищення білків і до накопичення жирів. Також здоровий сон є важливим фактором правильної секреції гормону росту, який, в свою чергу, має жиросспалюючі властивості. Крім того, вчені встановили, що сон голяка може активувати бурий жир - тип жиру в організмі, який захищає від утворення зайвої ваги і допомагає спалювати калорії з більшою швидкістю.

Зараз ви читаєте новину «Чому корисно спати голим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути