Полуниця належить до тих фруктів, які містять найбільшу кількість цінних поживних речовин. Вона є відмінним джерелом клітковини, містить мало калорій (32 ккал на 100 грамів) і відносно невелику кількість цукру.
Низький глікемічний індекс дозволяє ласувати ягодою навіть діабетикам. Полуниця багата на вітамін С - в 100 грамах ароматних ягід міститься 98% добової норми цієї речовини. До речі, у замороженій полуниці цей вітамін зберігається практично у тій же кількості, що і у свіжій.
Калій та магній з полуниці зміцнюють серцево-судинну систему і захищають від гіпертонії. Вживання полуниці покращує зір, зміцнює пам'ять, прискорює обмінні процеси в організмі. Завдяки саліциловій кислоті полуниця має протизапальну властивість. Також ягода здатна виробляти в організмі гормон дофамін, який відповідає за радість.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі
Полуниця - досить сильний алерген. Через велику кількість кислот у своєму складі краще обмежити прийом полуниці в їжу під час загострення гастриту, виразкової хвороби, циститу, подагри.
Друга за величиною загроза для здоров'я пов'язана з кількістю пестицидів і хімічних речовин в полуниці, тому важливо вибирати біологічно вирощену полуницю і в сезон. Перевірений спосіб - ягоду можна потримати 10 хвилин в воді з содою (10 грам - 1 літр), яку потім злити через друшляк.
Дієтолог Келлі Кеннеді розповіла, що вживання двох яблук в день здатне вберегти людину від проблем серцем і імунітетом. Згідно з твердженням спеціаліста, фрукт має корисні властивості, при цьому вміст антиоксидантів відрізняється від сорту.
Коментарі