субота, 05 червня 2021 22:55

Чим корисна полуниця та скільки її можна з'їсти

Чим корисна полуниця та скільки її можна з'їсти
Також ягода здатна виробляти в організмі гормон дофамін, який відповідає за радість. Фото: Pixabay

Полуниця належить до тих фруктів, які містять найбільшу кількість цінних поживних речовин. Вона є відмінним джерелом клітковини, містить мало калорій (32 ккал на 100 грамів) і відносно невелику кількість цукру.

Низький глікемічний індекс дозволяє ласувати ягодою навіть діабетикам. Полуниця багата на вітамін С - в 100 грамах ароматних ягід міститься 98% добової норми цієї речовини. До речі, у замороженій полуниці цей вітамін зберігається практично у тій же кількості, що і у свіжій.

Калій та магній з полуниці зміцнюють серцево-судинну систему і захищають від гіпертонії. Вживання полуниці покращує зір, зміцнює пам'ять, прискорює обмінні процеси в організмі. Завдяки саліциловій кислоті полуниця має протизапальну властивість. Також ягода здатна виробляти в організмі гормон дофамін, який відповідає за радість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі

Полуниця - досить сильний алерген. Через велику кількість кислот у своєму складі краще обмежити прийом полуниці в їжу під час загострення гастриту, виразкової хвороби, циститу, подагри.

Друга за величиною загроза для здоров'я пов'язана з кількістю пестицидів і хімічних речовин в полуниці, тому важливо вибирати біологічно вирощену полуницю і в сезон. Перевірений спосіб - ягоду можна потримати 10 хвилин в воді з содою (10 грам - 1 літр), яку потім злити через друшляк.

Дієтолог Келлі Кеннеді розповіла, що вживання двох яблук в день здатне вберегти людину від проблем серцем і імунітетом. Згідно з твердженням спеціаліста, фрукт має корисні властивості, при цьому вміст антиоксидантів відрізняється від сорту.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна полуниця та скільки її можна з'їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути