вівторок, 20 вересня 2016 13:09

Часті походи до туалету уночі свідчать про хвороби серця

Часті походи до туалету уночі свідчать про хвороби серця
Фото: ladyhealth.com.ua

Люди з серцевою недостатністю часто ходять до туалету у час призначений для сну, страждають від важкості в ногах та потерпають від болів у животі. Лікарі стверджують — симптоми хворого серця не завжди проявляються виключно від болів у лівому верху боку. Розпізнати недугу можна по слабкості у всьому організмі. Про це повідомляє LadyHealf.

До вашої уваги сім симптомів захворювань серця:

Часто бігаєте вночі до туалету: коли людина лежить, збільшується прилив крові до нирок та з'являється потреба сечовипускання. Впродовж дня цю потребу призупиняє застій крові у венах.

Біль у ліктях: ця особливість загострюється при підвищеному тиску, часом може передаватися на всю руку. Найчастіше болі відчуваються у лівій руці, але можуть стосуватися обох ліктів.

Важкість в ногах: ноги набрякають під вечір або після прогулянки — причина цьому труднощі з перекачуванням крові. У спокійному положенні надлишок крові залишається в ногах і при найменшому перевантаженні — з'являються набряки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожиріння і депресія псують пам'ять

Нудота і болі у животі: такі прояви може мати навіть інфаркт. Біль у грудній клітина передається вниз та проявляється на рівні живота, шлунку. Трапляється, що лише ЕКГ покаже, що ви перенесли інфаркт на ногах.

Задишка та втома: цей симптом можна дещо вилікувати, якщо змінити спосіб життя. Замінити сидіння активністю, дихати більше киснем на повітрі, рухатись та робити фізичні вправи.

Болі у голові: такий біль є ознакою підвищеного артеріального тиску. Щоб від нього врятуватися, слід притримуватись дієти — зменшити вживання жирних продуктів, їсти трохи часнику та морської риби.

Біль у грудній клітині: коли серце погано підживлене кров'ю, до нього не надходить вдосталь кисню, дає про себе знати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знежирене молоко шкодить серцю - вчені

Якщо людина має усі ці симптоми — вона має негайно звертатися до лікаря, отримувати лікування та дбати про своє здоров'я. Від серцевої недостатності помирає більше людей, ніж від онкології. При чому, жінки потерпають в 10 разів частіше за чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Часті походи до туалету уночі свідчать про хвороби серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути