Український дієтолог Світлана Фус розповіла, як правильно харчуватись під час відпустки та на що звернути увагу в раціоні.
У Facebook жінка поділилась, що не проти системи "все включено", коли людина може тримати себе в руках при такому достатку їжі.
У багатьох випадках це може стати викликом і випробуванням для звичного харчування. Навіть 1-2 тижні такого харчування і пасивного відпочинку сприяють елементарному переїданню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог розповіла, які жири потрібно вилучити з раціону
Дієтолог пропонує побудувати "відпускне" меню так, щоб не повернутися додому з "додатковим багажем" у вигляді зайвої ваги і проблем зі здоров'ям.
1. Старайтесь дотримуватись режиму харчування, навіть якщо на відпочинку ви прокидаєтесь пізніше.
2. Не робіть великі перерви між прийомами їжі: не більше 3-4 годин.
3. Не потрібно їсти між основними прийомами їжі. В цей час краще просто пити воду.
4. Не переїдайте. Звичайно це важко з системою "все включено", коли хочеться спробувати все з фуршетного столу. Але ж на відпочинку ви будете не один день. Оптимальний варіант - обирати натуральні корисні продукти.
5. Старайтесь, щоб на вашій тарілці завжди знаходились джерела вуглеводів (каша, рис) та багато овочів.
6. Якщо хочете побалувати себе смачненьким, то краще це робити в першій половині дня.
7. Вечерю зробіть максимально легкою та не калорійною. На вечерю краще вживати рибу, овочі, птицю, а не фрукти та десерти.
Нещодавно дієтолог Катерина Кабашна розсекретила 5 простих правил легкого схуднення для початківців.
Коментарі