середа, 27 лютого 2019 21:01

Ароматні ліки: назвали спеції для лікування грипу

Ароматні ліки: назвали спеції для лікування грипу
Народні методи від грипу: назвали природні ліки Фото: 4mama.ua

Щоб не захворіти на грип їжте побільше спецій і прянощів. У кориці, гвоздиці, перцеві та імбиреві є ефірні масла, що подразнюють слизову і поліпшують кровообіг.

Вдома чи в офісі можна поставити аромалампу з ефірними маслами - розмариновою, апельсиновим, лимонним. Це зменшить концентрацію збудників інфекції, надасть бактерицидну дію.

Про це розповідає Олег Назар, директор Київського центру клінічної імунології, головний імунолог Національної медичної палати України.

"Дуже корисна олія розмарину. Її компоненти вбивають мікроби, звужують судини і підвищують працездатність. Покращують уважність і кмітливість цитрусові масла. Якщо немає аромалампи, то можна просто вдихати запах масла або, додавши пару крапель в склянку теплої води, полоскати горло", - уточнює спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали несподівані продукти, які викликають запор

В епідемічному сезоні 2018-2019 рр. в Україні циркулює вірус грипу Сінгапур А. Він призводить до тяжких пневмоній і смертельних випадків серед літніх людей і пацієнтів з хронічними патологіями. Також небезпечний для малих дітей і людей з ожирінням, з цукровим діабетом, бронхіальною астмою та вагітних.

"Клініцисти зазвичай бояться вірусу штаму А. Він викликає найбільшу напруженість, смертність. Він протікає дуже бурхливо, від нього помирають молоді люди. У минулому епідемсезоні домінував грип групи В, який м'якше протікає, ніж вірус групи А. Кожен респіраторний вірус максимально вражає "свій" відділ респіраторного тракту. Парагрип, приміром, атакує гортань - тому з'являється охриплість голосу. При грипі А (H3N2) пік ураження - трахеї, тому ниє за грудиною. Це характерна його ознака, яка проявляється при кашлі", - уточнює Ольга Голубовська, заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. Богомольця.

Ознаки хвороби:

Грип починається різко - за кілька годин температура тіла досягає 39–40 градусів.

Лихоманка тримається мінімум п'ять днів

Ломота у м'язах і суглобах.

Ниття у всьому тілі, хворі не мають сил піднятися з ліжка.

У першу добу відсутність нежитю, кашлю.

Нічого того, що супроводжує ГРВІ. Усе це з'явиться на другий-третій день.

Заїдати стрес можна. Однак налягати при цьому слід не на солодощі й фастфуд, а на здорову їжу, яка містить дієві проти стресу речовини. Це дозволить ефективно протистояти нервовому виснаженню, жодним чином не нашкодивши своєму здоров'ю.

Перелік продуктів з антистресовою дією подано у статті.

Зараз ви читаєте новину «Ароматні ліки: назвали спеції для лікування грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути