середа, 27 лютого 2019 19:25

Назвали несподівані продукти, які викликають запор

Назвали несподівані продукти, які викликають запор
Запор викликає гречка та м'який сир Фото: klinika-1.com

Діти не можуть спорожнитися через харчування, в якому забагато твердої їжі. Вона викликає появу тріщин прямої кишки. Виникає біль і дитина боїться спорожнюватися.

Викликають закрепи рис, гречка, м'який сир.

Про це розповідає Василь Рибальченко, доктор медичних наук з Національної медичної академії ім. Платона Шупика.

"Коли перевели дитину на дорослий унітаз, під ноги ставте підставку, щоб кут у колінному суглобі був 35 градусів. Ноги не повинні звисати. Так немає точки опори й сідниці стиснуті. Тоді треба сильно тужитися і виникають надриви та тріщини. Це стосується і дорослих, - говорить спеціаліст.

Поступово розвивається кишкова непрохідність. Тоді дитина починає робити це стоячи, але батьки не звертають уваги. А потім у дошкільнят діагностують геморой, який не пролікуєш оперативно в такому ранньому віці.

Дитина на грудному вигодовуванні має спорожнюватися шість-сім разів на день. 2-річна — три-чотири рази, а 6-річна — двічі.

При частих дитячих запорах, треба здати копрограму. Цей аналіз покаже, чи вистачає всіх ферментів, відповідальних за перетравлення їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що з'їсти перед сном, щоб добре виспатися

Розріджує стул суміш каш грубого помелу. Слід змішати горох, кукурудзу, гречку, пшеницю та пшоно. Також потрібно давати супи, щоб поповнювати запаси рідини для перетравлення їжі.

Варто пробувати кефіри різних виробників. На якого саме починає бурчати живіт, на той і пішла реакція. Тому треба вибирати його. Домашній кефір жирніший і діє слабше, а от сироватка — краще.

Сік також корисни, але кожній людині допомагає певний. варто один вид пити три дні, а потім змінювати. Одним дітям від запорів допомагає сливовий або морквяний, а другим — грушевий або айвовий.

Американські вчені прийшли до висновку, що фаст-фуд може призвести до психічних хвороб.

У період з 2005 по 2015 роки науковці провели більше 240 тисяч телефонних опитувань людей, з приводу їх харчування та способу життя. Результати показали, що 17% дорослих жителів Каліфорнії імовірно страждають від психічних захворювань. 13,2% опитаних мали психічні розлади середнього ступеня тяжкості та 3,7% - високого ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Назвали несподівані продукти, які викликають запор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути