
Соковитий солодкий кавун є одним з кращих літніх десертів. З'їдаючи м'якоть, більшість з нас викидає кавунове насіння, а даремно. Якщо ковтати насіння цілком, організм не отримує ніякої користі. А ось якщо його потовкти, приготувати з нього чай і вживати його, то позитивний результат не змусить себе чекати.
Волокна, які знаходяться в кавуновому насінні, є життєво важливими для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту.
Вони можуть позбавити людину від паразитів. Для очищення організму від глистів застосовують розведений у теплому молоці порошок з кавунового насіння (пропорція 1:10). Його приймають протягом тижня вранці і ввечері.
Речовина цитрулін, яка присутня в насінні, діє як антиоксидант. Вона допомагає розширити кровоносні судини і понизити артеріальний тиск. За даними вчених, насіння кавуна є дуже корисними для нирок і жовчовивідних шляхів. Чай зі свіжого кавунового насіння має сечогінну дію.
Вважається, що кавунове насіння здатне поліпшити пам'ять. Воно також допомагає чоловікам підвищити потенцію.
Кавунове насіннячко містить магній, вітаміни А, В, С, залізо, марганець, кальцій і багато іншого.
Спосіб приготування чаю з кавунового насіння:
Візьміть 4 ст. л. потовченого свіжого насіння кавуна. Залийте його 2 л води і варіть протягом 15 хвилин. Пийте цей чай протягом двох днів. Потім процедуру можна повторити через два тижні. При цьому кавун повинен бути екологічно чистим. Бажано вирощеним на власній дачній ділянці.
Коментарі