понеділок, 09 грудня 2024 10:51

Яку листову зелень потрібно ввести у свій щоденний раціон: шість видів

Яку листову зелень потрібно ввести у свій щоденний раціон: шість видів
Шість видів листової зелені, яку треба їсти кожний день Фото: pinterest

Зелень повинна бути на столі щодня і в кожного. Вона не лише додає смаку стравам, а й позитивно впливає на здоров'я.

Зелень покращує травлення, зміцнює імунітет і навіть підвищує настрій. Розповімо, яку зелень варто включити у свій щоденний раціон, щоб почуватися краще і залишатися енергійними.

Кейл. Цей вид капусти багатий на вітаміни і поживні речовини. Крім того, кейл досить універсальний.

Зелень кульбаби. Вона допомагає збільшити виділення жовчі, розщеплювати жири, полегшувати травлення та допомагає печінці відфільтровувати потенційно небезпечні хімічні речовини.

Бок-чой. Його також називають китайською черешковою капустою. Це хрестоцвітий овоч, а такі знижують ризик розвитку раку та містять поживні речовини.

Паростки броколі. Містять таку ж кількість калорій та макроелементів, що й броколі, але приблизно в 100 разів більше глюкорафаніна. Ті речовини, що утворюються з нього, мають протиракові та антибактеріальні ефекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудете про камінці в нирках та серцеві хвороби: чому варто їсти петрушку

Водяний крес. Він містить найбільшу кількість поживних речовин за найменшої кількості калорій. Містить значну кількість біологічно активного вітаміну В6, магнію, фолієвої кислоти і діє як стимулятор травлення.

Шпинат. Це низькокалорійний продукт, що робить його дієтичним і корисним. Листя шпинату - справжнє джерело вітамінів: С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К. Він багатий на мінеральні речовини: залізо, калій, цинк, магній, кальцій та інші, які допомагають організму позбутися надлишку холестерину, зміцнюють імунну систему, запобігають хворобам серця. В ньому високий вміст йоду, що сприяє правильній роботі і здоров'ю щитовидної залози.

Людям, яким діагностували діабет, інсулінорезистентність та метаболічний синдром, потрібно бути обережними зі споживанням вуглеводів. Вони є у багатьох групах продуктів харчування, а не лише в зернових.

Спаржа - овоч з найбільшим вмістом клітковини і найменшим вмістом вуглеводів. Овочі з низьким вмістом чистих вуглеводів мають менший вплив на рівень цукру в крові. В чотирьох спаржевих списах міститься менше трьох грамів вуглеводів, з яких 1,2 грама - клітковина.

Зараз ви читаєте новину «Яку листову зелень потрібно ввести у свій щоденний раціон: шість видів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути