понеділок, 26 серпня 2024 10:02

Забудете про камінці в нирках та серцеві хвороби: чому варто їсти петрушку

Забудете про камінці  в нирках та серцеві хвороби: чому варто їсти петрушку
Секрет здоров'я: три основні користі петрушки для вашого організму Фото: pinterest

Петрушка здатна зміцнити імунітет, покращити травлення та навіть допомогти боротися зі стресом.

Її регулярне вживання сприяє зниженню рівня холестерину, очищенню організму від токсинів та покращенню стану шкіри. Додаючи петрушку до страв, ви не лише покращуєте їхній смак, а й наповнюєте свій організм необхідними речовинами для підтримки здоров'я.

Петрушка є популярною кулінарною і лікарською травою із Середземномор'я.

Люди використовували петрушку в лікувальних цілях для зміцнення здоров'я нирок, печінки, мозку і серця. Дослідження також показують, що вона може допомогти запобігти утворенню каменів у нирках, підтримати здоров'я серця. Ефірна олія петрушки також має антимікробні властивості, які можуть запобігти харчовим захворюванням, пише Health.

Чим корисна петрушка

Петрушка містить безліч антиоксидантів - це вітамін C, фенольні сполуки, флавоноїди і каротиноїди. Антиоксиданти допомагають запобігти окислювальному стресу, який пов'язаний із серйозними хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця, хвороба Альцгеймера, хронічна обструктивна хвороба легенів, ревматоїдний артрит і захворювання нирок.

Петрушка особливо багата на поліфеноли, які мають безліч науково обґрунтованих переваг для здоров'я. Споживання більшої кількості цих потужних антиоксидантів пов'язане з поліпшенням рівня ліпідів у крові, артеріального тиску, резистентності до інсуліну та зменшенням системного запалення. Дослідники вважають, що це може бути пов'язано з тим, як поліфеноли впливають на мікробіом кишечника.

Знижує ризик серцевих захворювань

Антиоксидантний вміст петрушки може знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Наприклад, каротиноїди в петрушці можуть допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, артеріальний тиск і запалення.

Запобігає утворенню каменів у нирках

Вона може допомогти запобігти утворенню каменів у нирках. Деякі дослідження припускають, що петрушка допомагає регулювати pH сечі, запобігаючи утворенню кристалів оксалату кальцію. Хлорофіл і магній у петрушці можуть бути частково відповідальними за ці переваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені

Петрушка сприяє здоров'ю кісток

Петрушка особливо багата на вітамін K, важливу поживну речовину для здоров'я кісток. Вітамін К необхідний для вироблення білків, що впливають на метаболізм кісток. Наприклад, остеокальцин - це білок, залежний від вітаміну К, який може впливати на оновлення і мінералізацію кісток.

Додавання петрушки до страв може допомогти збільшити споживання вітаміну К, щоб запобігти необхідності в добавках. Всього 2 столові ложки свіжої петрушки забезпечують повну добову дозу вітаміну К.

Петрушка - це скарб для організму людини. Її вважають універсальною зеленню, бо вона поєднується зі всіма стравами.

Вона є джерелом вітаміну К, який потрібен для міцності серця, судин, згортання крові та гостроти зору. Також він сприяє швидкості загоєння ран та зупинці кровотечі, сприяє міцності кісток.

Зараз ви читаєте новину «Забудете про камінці в нирках та серцеві хвороби: чому варто їсти петрушку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути