четвер, 26 вересня 2024 00:30

Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою

Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою
Через високий глікемічний індекс манна каша стає найнебезпечнішою для здоров'я серед усіх крупФото: pinterest

Манна каша - популярна страва на сніданок, але вона може бути не такою корисною, як здається.

Часте вживання манки на сніданок може призвести до набору зайвої ваги, дефіциту важливих мікроелементів і проблем з травленням, що робить її не найкращим вибором для здорового раціону.

До манної крупи звикли багато дітей, оскільки раніше манка була заміною сучасним дитячим сумішам. У своєму Telegram-каналі лікар-гастроентеролог пояснила, що манна крупа - по суті побічний продукт, що залишається після виробництва борошна пшеничного.

У манці міститься глютен, на який деякі люди мають алергію. Крім того, в ній немає клітковини, але є велика кількість швидких вуглеводів. Їхня головна небезпека полягає в тому, що вони швидко дають почуття насичення, але в той же час так само швидко розчиняються в організмі, через що через кілька годин після сніданку людина знову відчуває голод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як цікаво приготувати манну кашу, яку залюбки з'їдять діти

Багато лікарів порівнюють манну кашу з цукром або білим борошном. Вона, як і ці продукти, не дає організму жодних поживних речовин, а натомість підвищує рівень цукру в крові та сприяє розвитку цукрового діабету.

Дієтолог зробила висновок, що через високий глікемічний індекс манна каша стає найнебезпечнішою для здоров'я серед усіх круп. Їсти її на сніданок щодня точно не варто, але якщо ви любитель манки, то періодично можна варити її з додаванням натуральних фруктів та ягід.

Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен. Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.
Поміж каш із глютеном є пшенична, житня, вівсяна, перлова, манна. Тому краще варити зранку рисову, гречану, кукурудзяну й пшоняну.

Зараз ви читаєте новину «Яку кашу на сніданок вважають найшкідливішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути