
Здоров'я кишечника напряму залежить від щоденних харчових звичок.
Дослідження доводять, що деякі продукти можуть значно підвищувати ризик розвитку раку кишківника.
Якщо вчасно відмовитися від них або суттєво обмежити їх у раціоні, можна суттєво знизити небезпеку й подбати про довголіття.
Рак кишечника трохи частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, за оцінками кожного 15-го чоловіка, і у кожної 18-ї жінки протягом життя буде діагностовано рак кишечника.
Рак кишечника найчастіше зустрічається у людей старше 50 років, тому Вік можна розглядати як фактор ризику. Однак ваш спосіб життя і особливо дієта можуть збільшити ризик розвитку раку кишечника.
Які продукти скоротити, щоб знизити ризик раку кишечника
За даними Cancer UK, існують "переконливі докази", що червоне м'ясо і оброблене м'ясо збільшують ризик раку кишечника.
Червоне м'ясо - це такі види м'яса:
Яловичина
Баранина
Свинина
Телятина
Оленина
Козлятина
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять найкорисніших продуктів, які багаті на корисні жири
Оброблене м'ясо відноситься до м'яса, яке було консервовано, наприклад, шляхом копчення, в'ялення, соління або додавання консервантів.
У цей список входять:
Ковбаса
Бекон
Шинка
М'ясні делікатеси, такі як салямі
Паштет
М'ясні консерви, наприклад, солонина
М'ясні нарізки, в тому числі з курки та індички.
Рекомендується вживати не більше 500 грамів приготованого червоного м'яса в тиждень.
Наприклад, спагетті-болоньєзе містить приблизно 140 грамів вареного яловичого фаршу. Середня свиняча відбивна становить близько 90 грамів, а середній стейк-близько 145 грамів.
Червоне м'ясо багате білком, а також іншими поживними речовинами, тому воно може бути частиною збалансованої дієти, але його безумовно слід вживати в помірних кількостях. Ви можете отримувати білок з інших джерел, таких як боби, тофу та яйця.
Броколі - справжній суперфуд, який дієтологи називають "королевою овочів". Цей зелений овоч багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що робить його незамінним у раціоні кожного.
Важливо, що у броколі клітковина різних видів - целюлоза, пектин, лігнін. Всі вони допомагають боротися із закрепами, полегшують роботу кишечника і захищають його від онкологічних захворювань.
Коментарі