Ексклюзиви
субота, 11 травня 2019 23:30

Як розпізнати психопата: п'ять головних ознак

Як розпізнати психопата: п'ять головних ознак
Психопатам властиво не стримувати свій гнів. Фото: American Psycho

Багато хто думає, що психопати – це рідкість, але за статистикою на кожні 100 осіб припадає один. Психопати бувають різних типів, але на початковій стадії всі вони здатні добре адаптуватися до соціальних умов.

Психопатія робить людей дуже жорстокими, але її можна розпізнати за деякими ознаками. Вчені з Університету Британської Колумбії поділилися рекомендаціями про те, як можна виявити психопатів під час спілкування з малознайомими людьми, пише psychologytoday.com.

Ознаки психопатів:

Прагнення домінувати. У розмові такі люди часто перебивають і до останнього доводять свою правоту. У відносинах прагнуть перевершувати свою другу половинку і заважати її успіхам, демотивують, критично оцінюючи діяльність, і вселяють комплекси висловлюваннями на адресу зовнішності.

Абсолютно непомітні. Це друга сторона медалі. Психопати здатні так добре розчинятися на тлі основної маси людей, що їм буває складно дати конкретну характеристику.

Лестиві. Психопати можуть лестити, готові використовувати будь-які методи зваблювання, щоб сподобатися. Красиві, урочисті промови, які чіпають за душу і вселяють довіру, – це їхня сильна сторона. Психопати чудово пускають пил в очі, можуть робити це дуже витончено. Але разом з тим вони надмірно ревниві в любові, в дружбі і в справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добродії чи лихоодії - кого більше серед людей

Патологічно брехливі. Люди з неврівноваженою психікою у багатьох випадках брешуть постійно – як заради власної вигоди, так і без неї. Дуже часто не усвідомлюють свого обману. Завдяки цій своїй межі можуть швидше інших досягти поставлених цілей.

Не контролюють гнів. Психопатам важче інших контролювати свої емоції, тому час від часу їхній гнів виходить з берегів, вони кричать і ображають оточення. Багато психопатів надмірно емоційно реагують на відмову виконати їхнє прохання.

Психопатія – це синдром, який проявляється внаслідок особливості мозку. Для них характерні безсердечність, нездатність співпереживати. Вони часто роблять дуже жорстокі вчинки.

Зараз ви читаєте новину «Як розпізнати психопата: п'ять головних ознак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути