неділя, 26 березня 2017 12:07

Як правильно карати дітей

Як правильно карати дітей
Як правильно карати дітей Фото: mamawow.com.ua

Виховання дітей не обходиться без покарання. В когось вони словесні, а в когось фізичні. Люди самі вибирають модель поведінки, яка підходить їм та їхнім дітям. Що спонукає батьків до фізичного покараня розповіла Оксана Сафронова, психолог і консультант телефону довіри "Парасолька від насильства".

"Фізичне покарання — це не виховання, а насильство. Для дитини це травма. Найчастіше батьки б'ють дітей через "синдром Тараса Бульби" — я тебе породив, я тебе й вб'ю. Розглядають дитину, як власність. Їх розпалює, що та не може дати ­здачі. Насильство є проявом влади.

Часто насильство в родині передається з покоління в покоління.

Мовляв, мене били, і я виріс нормальною людиною. То і я битиму дітей. Навіть якщо дитина поводиться добре, її б'ють для профілактики. Якби батьки знали справжні наслідки таких покарань, вони замислилися б, чи правильно роблять. Дитя думає, воно зай­ве в цьому світі. Перестає навчатися. Знижується імунітет, чіпляються всі болячки.

Насильство буває фізичне, психологічне, економічне та сексуальне. Навіть байдужість — це його прояв.

Якщо махнути рукою і казати: "Відстань від мене, я стомилася на роботі". Дитина почувається непотрібною. Вона приходить по підтримку чи пораду, а отримує відсторонення. Тоді й не дивуйтеся, що стільки в нас дитячих самогубств", - каже психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, де живуть найздоровіші люди

Якщо мати не знає, що робити, варто порадитися з психологом. Або просто поговорити з дитиною.

Коли син чи донька зробили щось погане, перш за все треба сказати, що ви любите їх. Але вчинок — неприйнятний. Тепер удвох слід намагатися виправити його. Батькам потрібно не лише заробляти гроші на дитину, а й вміти слухати та підтримувати її.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно карати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути