Ексклюзиви
неділя, 04 лютого 2018 05:28

Як організм сигналізує про хвороби від стресу

Як організм сигналізує про хвороби від стресу
Сигнали про стрес може давати всі органи. Фото bbc.com

Стрес може викликати симптоми, які оманливо вказують на хвороби інших органів. Вчені із США зібрали всі вияви організму, які виникають при схильності до стресу.

Свербіж. Стрес викликає знервованість і почервоніння шкіри, лютий свербіж. Організм випускає гормони, щоб боротись із недугою, виникає штучна алергічна реакція і подразнення організму. Рекомендують прикласти вологий рушник до місця, що свербить. Якщо не проходить, то випити протиалергічні засоби.

Різкі коливання ваги. Якщо ви раптово схудли чи набрали вагу - це може бути ознакою стресу. Організм втрачає комфорт, тому починає із цим боротись.
"Стрес провокує гормональні зміни, тому змінюється метаболізм. Як наслідок - людина втрачає або набирає вагу", - пояснила Шанна Левін, лікар-терапевт із Нью-Йорку.

Головний біль. Якщо біль став сильним і постійно турбує, то це може бути ознакою стресу. Хімічні речовини змінюють нерви і кровоносні судини в головному мозку, які і викликають головний біль.
Ви не хочете приймати ібупрофен, спробуйте витирати лавандовою або олією перцевої м'яти скроні тільки при початку больового синдрому.

Печія і розлади шлунку. Якщо постійно маєте проблеми із шлунком, то варто негайно звернутись до лікаря. Адже крім хвороби самого шлунку чи кишечника, ви можете мати серйозні проблеми через стрес.

Постійні хвороби. Стрес змушує організм боротись і втрачати сили. Тому інші хвороби в той момент користуються ослабленістю імунної системи. Загартовуйтесь, займайтесь спортом, пийте вітаміни і повноцінно харчуйтесь.

Дерматити і прищі. Стрес змінює гормональний баланс, тому на обличчі виростають вугрі і прищі. Пильнуйте за чистотою тіла, використовуйте спеціальні лікувальні креми і олії, пийте більше води.

Випадання волосся і знервованість. Стрес має особливість - якщо його не подолати, він буде вибивати із комфортного становища все більше органів. Тому варто одразу звернути увагу, коли у вас починає сильно випадати волосся. Окрім зміни косметичних засобів, лікарі рекомендують пройти огляд і отримати консультації. Адже потім в подальшому легше буде вилікувати наслідки від стресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину, що змушує жінок думати про секс.

Дослідники підсумували, що пасивне читання стрічки і мінімальне спілкування може негативно впливати на психічний стан людини. Активне спілкування з друзями у мережі може допомогти впоратися з депресією та стресом.

Зараз ви читаєте новину «Як організм сигналізує про хвороби від стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути