вівторок, 30 січня 2018 07:01

Назвали причину, що змушує жінок думати про секс

Назвали причину, що змушує жінок думати про секс
Вчені з'ясували, як гормон змушує жінку думати про секс. Фото: smart christian woman

За потяг жінок до протилежної статі відповідає гормон кісспептін. Це з'ясувала міжнародна група вчених з Німеччини та Бельгії.

Біологи з Університету Саару і Льєзського університету вивчали мигдалеподібне тіло мозку мишей, яке відповідає за емоційний стан і сексуальну поведінку. У ньому вони виявили нейрони, сприйнятливі до гормону кісспептіну. Про це повідомляє Science Daily.

Потім вчені активували ці нейрони і спостерігали за поведінкою тварин. Виявилося, що миші почали проявляти підвищену соціальну активність і приділяти більше уваги протилежній статі. Цікаво також, що тести показали зниження рівня тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденний секс стимулює фантазію – експеримент BuzzFeed

У дослідженні наголошується, що вироблення кісспептіна у самок мишей активізують феромони, що виділяються самцями. Як вважає співавтор дослідження Ульріх Бема, це відкриває можливість для створення ліків для жінок, котрі страждають на сексуальні патології.

Раніше вчені пов'язували кісспептін з процесом статевого дозрівання і регулюванням репродуктивної функції.

"До цього ми погано уявляли, як мозок пов'язує разом овуляцію і сексуальний потяг. Тепер ми розуміємо, що ці процеси контролюються однією молекулою в різних частинах мозку паралельно", - йдеться в дослідженні.

Вчені назвали найнезручнішу позу для сексу - "69 стоячи". Виявилося, що 57% жінка і 43% чоловіків назвали саме цю позицію найбільш незручною. У них вона викликає стрес.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину, що змушує жінок думати про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути