понеділок, 03 вересня 2018 10:13

Як офісним працівникам захистити серце від старіння

Як офісним працівникам захистити серце від старіння
Фото: esplendor.ru Робота в офісі старить серце: дієві поради для захисту

Неможливо залишатися здоровим, цілий день проводячи в офісі. Від такої роботи виникає біль в нижній частині спини, ожиріння та серцево-судинні захворювання.

Про це заявила лікар Тетяна Анікєєва, передає 24 канал.

"Знаходження в офісі серцевих нападів не викликає, - уточнює Тетяна Анікєєва. - А ось сидячий спосіб життя, неважливо де ви сидите, в офісі або на прийомі в поліклініці, може викликати масу проблем і нашкодити серцю і організму в цілому".

Є дослідження щодо зниження рівня вітаміну Д у пацієнтів, які практично не виходять на сонячне світло. Тому їх навіть прирівнюють до людей, які знаходяться в будинках для людей похилого віку. Чим більше часу перебувати на свіжому повітрі під ультрафіолетовими променями, тим більше будете захищені від гіповітамінозу та проблем з кістковим скелетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як боротись із післявідпускним синдромом

Щоб уберегти серце, офісні працівники мають їсти не більше 5 г солі в день. Це головна загроза серцю. Пити не більше 6 чашок еспрессо. Замість цукерок і печива їсти сухофрукти або горішки. Легкі вуглеводи швидко всмоктуються в кишечник і викликають різкий викид інсуліну. А це шкідливо для судин, серця і для організму в цілому.

"Ми розучилися ходити. Чесно зізнаємося, як часто ми виходимо з офісу? Свої 6-10 тисяч кроків, хочете ви цього чи ні, але до і після роботи потрібно обов'язково пройти. Це тренування для серця і судин і релакс для нервової системи. А адже всі хвороби від нервів і тільки деякі від задоволення. Можна завантажити безкоштовний додаток на комп'ютер або в телефон, поставити таймер і потім робити перерву. Але важливо не просто переключитися, а бажано пройтися. За день навіть в офісі можна таким чином "заробити" 500-600 кроків за кожен перерву. Це корисно для організму і, звичайно ж, для серця", - пояснила Тетяна Володимирівна.

Також корисно в офісі дотримуватися правила - 45 хвилин працювати - 10 хвилин відпочивати. Але не сидіти на місці, а пройти по коридору.

.

Зараз ви читаєте новину «Як офісним працівникам захистити серце від старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути