Ексклюзиви
середа, 08 листопада 2017 05:28

Як офісні перекуси впливають на організм

Як офісні перекуси впливають на організм
Надлишок ваги можна здобути в офісі. Фото twitter.com

Вчені дали науково підкріплене пояснення небезпеки харчування в офісі.

Про це повідомляє CNN.

"Офісні перекуси – це наше спасіння в одній особі з ворогом. Коли ми схильні до вічного стресу, вони допомагають заспокоїтися. А з поганого – це перевищення добової норми споживання калорій майже вдвічі. Тобто стають причиною зайвої ваги", - йдеться в повідомленні.

Нещодавні дослідження вчених показали, що більшість жінок, які змушені працювати в офісах, на рік споживають приблизно на 100 000 кілокалорій більше, ніж варто було б.

Дослідження проводилося протягом 45 тижнів. У ньому взяли участь 1000 жінок-офісних працівниць, харчові звички яких ретельно вивчалися. Приблизно 39 відсотків жінок зізналися, що в їхніх столах завжди є печиво, чіпси або крекери.

Особливо це стосується чіпсів – то вони є фаворитами серед працюючих дівчат. Дослідження також показало, що дівчата в середньому вживають приблизно 135 пакетів чіпсів в рік. Що стосується солодощів в рік дівчата з'їдають близько 90 шматків торта, 95 пакетів солодощів і 45 пончиків.

Близько 47 відсотків респондентів заявили, що в їх щоденному раціоні присутні і свіжі фрукти. Згідно з дослідженнями, піддослідні вживали близько 180 штук плодів фруктів на рік.

І хоча 21 відсоток дівчат заявили, що вони не можуть взяти всю волю в кулак і відмовитися від смачних перекусів в офісі, але вся група погодилася, що пік бажання щось з'їсти випадала на 10:30 ранку і 15:30 дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно ходити, щоб схуднути.

Вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі виявили, що чорний чай допомагає схуднути. Напій покращує метаболізм і сприяє втраті ваги не гірше, ніж низькокалорійна дієта.

Зараз ви читаєте новину «Як офісні перекуси впливають на організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути