середа, 10 березня 2021 13:13

Як не втратити шанс на безкоштовну Covid-вакцинацію

Як не втратити шанс на безкоштовну Covid-вакцинацію
Вакцини проти коронавірусу в межах України безкоштовні, а вакцинація проводиться на добровільній основі. Фото: pexels.com

Українці не зможуть обирати виробника вакцини проти Covid-19. У разі відмови від державної вакцинації тим препаратом, що є у наявності, людина втрачає шанс на безкоштовну процедуру в майбутньому.

Про це заявив тренер мобільних бригад, завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторної допомоги Ужгородського національного університету Павло Колесник, пише KP.UA.

"Яка ще вакцина зайде в країну, сьогодні не відомо. Прищеплюватимуть тією, яка є в наявності на конкретному етапі. І якщо, наприклад, людина відмовиться від вакцинації, то другої можливості зробити щеплення безкоштовно в межах державної програми у неї вже не буде. На випадок відмови від вакцинації формується група запасу, з неї регіональний координатор підбере людей і запросить на щеплення позачергово. Європейський план грамотно побудований, без блату та нечесного вибору контингенту для вакцинації. Це відкрита і справедлива система", – сказав лікар.

Усі вакцини проти коронавірусу в межах України безкоштовні, а вакцинація проводиться на добровільній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ хоче оштрафувати компанію-постачальника через затримку китайської вакцини

Запис на вакцинацію стартував 1 березня. В Україні є 3 способи для реєстрації на щеплення проти коронавірусу. Поки що в країну завезли індійський препарат AstraZeneca, виготовлений за технологією оксфордського бренду. У квітні очікується поставка вакцини Pfizer/BioNTech.

Зараз ви читаєте новину «Як не втратити шанс на безкоштовну Covid-вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути