вівторок, 16 квітня 2019 12:38

8 симптомів пухлини мозку, які зазвичай ігнорують

8 симптомів пухлини мозку, які зазвичай ігнорують
Пухлини головного мозку маскуються під симптомами, які зазвичай не викликають особливих хвилювань. ФОТО: express.co.uk

На рак мозку хворіє менше 1% населення планети. Більша частина мозкових новоутворень припадає на доброякісні пухлини. Однак вони є не набагато безпечнішими для здоров'я й життя людини, ніж злоякісні. Досягаючи певного розміру, будь-які новоутворення в мозку починають тиснути на нього й тим самим зумовлювати порушення окремих мозкових функцій.

Симптоми внутрішньочерепних пухлин, які зазвичай сприймають за звичайне нездужання, представив Reader's Digest.

1. Сонливість і постійний головний біль. Останній зазвичай не минає навіть після прийому знеболювального, у міру росту пухлини посилюється.

2. Погіршення зору. Найчастіше проявляється у зниженні або втраті здатності бачити об'єкти, які знаходяться збоку, а також у погіршенні сутінкового зору.

3. Слабкість у руках і/або ногах. Зазвичай вражає лише одну частину тіла – ту, що підконтрольна ураженій пухлиною півкулі (права півкуля контролює ліву частину тіла, ліва – праву).

4. Поява мовленнєвих дефектів. Йдеться про нечіткість мовлення, заїкання. "У мозку є два мовних центри. Один дозволяє нам розуміти мовлення інших, інший відповідає за утворення звуків нашим мовленнєвим апаратом. Коли в мозку наявна пухлина, часто обидва центри блокуються, — каже лікар-невролог Крістофер Карубба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчасно виявити: назвали симптоми одного з найпоширеніших видів раку

5. Погіршення розумових здібностей. Характерні проблеми з концентрацією уваги, забудькуватість. Також можуть виникати труднощі з підбором слів і здатністю висловлювати свої думки.

6. Зміна особистості. Проявлятися може в появі підвищеної дратівливості, схильності до агресії, втраті інтересу до всього, що раніше його викликало, безініціативності, депресії, надмірній схвильованості, невластивій раніше схильності до азарту.

7. Дзвін у вухах або зниження гостроти слуху. При цьому проблема зазвичай виникає лише з одним вухом.

8. Порушення рівноваги й координації рухів. З'являються проблеми з точним виконанням простих рухів. Хода стає невпевненою й хиткою, особливо коли людина переміщується в темноті.

Як і будь-який орган людського тіла, мозок з часом старіє й припиняє повноцінно працювати. Попередити його передчасне старіння допоможе комплекс із 6 вправ. Вони дозволять вирівняти активність 6 найважливіших мозкових відділів.

Зараз ви читаєте новину «8 симптомів пухлини мозку, які зазвичай ігнорують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути